söndag 2 september 2012

Sorterat, shopping och svamp.


September redan....hej vad det går! Hoppas verkligen vi får en fin höst med mycket färger, hög klar luft och vacker väder. Senare så skulle det vara mysigt med riktigt fin is innan snön kommer..men där är jag kluven. Ohyra som tex fästingar dör i större mängd då men det gör även känsliga blommor. 
Igår lekte barnen med kompisar och jag sorterade det jag tagit hem från pappa. Många roliga minnen! Tex block från skolan med en massa kludd i, killnamn, dikter och teckningar. Men nu åkte många i soporna, man kan inte spara allt. 
Och idag åkte jag och barnen till Lager 157 i Sågmyra där vi handlade täckbyxor, fingervantar,strumpor, tröjor och ett par skor till mig. Barnen skötte sig inte särskilt bra så det blev ingen fika där...J blev ledsen över det men ibland måste man bara dra gränsen: Nu räcker det! Svängde förbi min kära vän L och hämtade upp ett par fina "tossor", svarta med silverkant och blommor. Skulle lagt upp en bild på dom men jag orkar inte tömma kameran igen. Klappade hennes boxervalp som vuxit en hel del sen jag såg henne sist, såååå söt!
Vi åkte vidare in till Falun och köpte skor till J, dom skötte sig så nu blev fika :) 


 Lite av det som jag sorterade....verkligen 80-tal :)


När vi varit hemma en stund så åkte jag och pappa till skogen på kantarelljakt. Som blev lyckad :) Rensat alla men inte stekt, får ta det imorgon. Men...HUR kunde jag glömma att ta med mig Hanna? Knasigt... Vi fick grillad korv av P när vi kom tillbaka, skönt att slippa göra mat. Nu ska jag nog gå och sova...himla trött och har haft smygande huvudvärk hela dagen.Några trattisar och en fårticka fick också följa med hem.

2 kommentarer:

Vida sa...

Oj,vilken nostalgi med Herreys och starlet..

Kramar

Tomas Varg sa...

Du verkar vara en grym mor! Sätta gränser är mycket bra :) Men vad vet jag? :)