söndag 18 november 2012

Grinväder och trevlig utflykt.


Vilken tråkig söndag! Grå och kall, hundpromenaden var inte kul. Alla här hemma är lite griniga och irriterande. Trots att vi gjorde en vända i skogen och kollade på nya beläggningen på vägen, skitkass med grova stenar. Plockade två minigranar som jag ska ha inne, handlade två böcker på loppis och mat på ica. Resten av dagen har vi bara slappat, gnällt och surat. Och jag har fortfarande ont i kroppen...mest ena axeln. Blä.... Bilden är tagen en annan dag men den skulle kunna ha varit dagens bild....

Nä, då var gårdagen mycket roligare!! Hämtade upp syrran och åkte till Falun, vi och I hoppade in i S bil och åkte mot Hedemora. Fast så långt skulle vi inte. Första stoppet var vid en butik som heter Pingbo home.  Hon sålde inrednings saker, tex taggtrådshjärtan, zinkbaljor, lammskinn osv. Trevlig butik! HÄR kan du läsa mera.
Nästa stopp var på Visthusboden- Prioleva i Stora Skedvi, mycket smaskigt fanns det där. Läs mera HÄR. En liten butik med textiler och lite annat fick också besök...kommer inte ihåg namnet på den.Vi åkte en liten bit till och hamnade på Forsnäshemmet, ännu en trevlig butik med en massa dreggelframkallande saker. Jag och S köpte varsin  tunika där som var nedsatt halva priset, me like! Dom har även ett cafe med gott fika. Måste åka dit snart igen...kunde inte bestämma mig vad jag skulle köpa ;) Vet inte om dom har någon hemsida, har inte hittat någon.

 Mumsigt fika!


 Och mysig lokal att fika i.

Åkte ännu lite mera mot Hedemora till en butik som heter Hönsgården. En liten butik med ett annorlunda utbud än dom tidigare men lika trevlig. HÄR är hemsidan. Sen hittade vi Fäggeby Antikbod som hade en massa fina begagnade grejor...lite dyrare än en vanlig loppis, men som sagt, fina grejor. Under ligger Järnboden där man kan köpa handsmidda gamla spikar, låskistor, tänger, beslag och annat liknande. Jag köpte ett rivjärn som ska bli en ljuslykta. Och gissa vad? HÄR kan du läsa mera ;) Vi tuffade vidare och snirklade oss fram på krokiga vägar, vi tutade då vi passerade Kvistashuset  där frun i huset gett oss idén till den här utflykten. Och fram kom vi...till Arkhyttan och en outlet där dom bla säljer kläder från Ellos. Men det var väl inte så mycket att se. Vägg i vägg ligger en ganska stor loppis...och då menar jag loppis... den kändes inte alls fräsch.
Vidare mot Falun igen kurrade magarna och vi bestämde oss för mat på China Thai. Mumsigt och trevligt. Hela dagen var trevlig och vissa av butikerna måste besökas snart igen. Ett stort minus är dock alla dofter. Måste det lukta så mycket? Måste man ha doftljus tända och tvålar oinslagna? Nu är ju vi extra uppmärksamma på sånt eftersom syster är överkänslig mot doft och damm och får gå ut. Men ändå... i vissa butiker är det ju så jag storknar av all doft.


Till Så mycket bättre avnjöt jag en öl inköpt på Visthusboden, god!


Knasigt träd som vi såg i skogen idag....är det ett virus som orsakat det?

3 kommentarer:

Susanne sa...

Det var en toppen dag, åker gärna fler gånger.
Kram

Tomas Varg sa...

Åh vilken cool butik det där verkar vara. Älskar lull-lull butiker. Ölen hade ett kul namn och granen var konstig. Kram

Vida sa...

Inte kul att du har ont men vilken härlig dag du verkar haft innan dess.. blev så sugen på att besöka den där butiken du tipsade om men lite långt bort kanske :)

Kramar från Liv