söndag 4 november 2012

Kalas och ljuständning.


Hej på er! Tänkte försöka plita ner ett riktigt inlägg.... :) Vi jobbar och går i skolan precis som vanligt... fast den här helgen har varit annorlunda såklart. Våran älskade Amadeus fyller 10 å idag!! Det var ju nyss han låg där i kuvösen, liten, skrynklig och såg ut som en gammal gubbe, två månader för tidig och så efterlängtad. Nåväl, i fredags hade han grabbkväll med några kompisar, dom fikade, pratade, lekte, spelade Gangnam style på hög volym, såg på film och åt godis. Trodde öronen skulle trilla av....:)
På lördag förmiddag kom släkten och kalasade, trevligt att träffas. Och jag fick också paket fast det är ett tag tills jag fyller. Men då tänker jag gå på kurs :) 
 På lördagskvällen var det gudstjänst med ljuständning för dom som avlidit under året. Hela familjen var med dit, syster med familj och såklart pappa. Mycket folk i kyrkan och massor med ljus tända på kyrkogården. Dom läste upp namnen på alla som gått bort och visst gör det ont att höra mammas namn... Men stunden i kyrkan var fin och när det var dags för själva ljuständningen fick alla som ville komma fram och tända ett värmeljus och ställa i en mur av tegelstenar som dom hade byggt upp längst fram. Så fint! Vi gick till gravarna efteråt och tittade och det lyste så fint överallt. Tände en massa ljus hemma sen också. Som ni ser är jag inte sams med kameran....suddigt. Och bilderna jag tog på alla ljus ute blev inte alls bra...

Ännu senare på kvällen tittade jag och P på film, The Watch,...som ni inte behöver se. Dålig. Men det var mysigt ändå för jag hade både hund och katt runt mig.


Idag är det som sagt As födelsedag och han firar den med nya spelet.... han önskade sig faktiskt rejält med speltid :) Och ok då... men dom har gjort annat också. Nu har P åkt på hockey och sen innebandy, barnen spelar just nu och jag är trött. Både i huvudet och i kroppen. Ska nog äntligen öppna senaste numret av Allt om Trädgård...skandal att jag inte läst den än! Men jag har läst annat tex tidningen Nära, som jag verkligen gillar, en annan tidning om kändisars spökupplevelser....var det Hänt extra tro? Inget för mig i alla fall. Jag har läst Änglamakerskan av Camilla Läckberg, det är som att komma hem, man vet vad man får i hennes böcker. Hmm...mera då? Jo, Villa Bonita av Karin Brunk- Homlqvist, samma där...man vet vad man får, lättläst och roligt, och på något vis...jordnära, verkligt. :) Dom här har jag nyss läst annars har jag även plöjt : Snöfalken av Stuart Harrison
Vid avgrundens rand och Jagad av lögnen och Ögonblick att minnas av Nora Robert
Den siste shamanen av Barbara Wood
Athomia - Att vara på ensam väg av Ewa Säterdahl
Du behöver inte vara perfekt för att var alldeles underbar av Emma Karlsson
Och säkert någon mer som jag glömt.
Nog... nu ska jag göra något annat :)
Ha det bäst- flodhäst!Fick fina blommor av Syster Yster och svärfar med sambo....man kan ana ett tema ;) Tack!

6 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Konstigt med kameran. Du har väl en iPhone 5? Då har du en mycket bättre kamera än mig. Zooma inte är ett tips. När du håller upp telefonen med kameran på så klicka en gång på skärmen där du vill ha skärpa så ställer den in sig och bilderna blir bättre då. Lycka till. Kram från sopgubnen :)

Annica sa...

Tack för tipsen! jag är kanske bortskämd..min förra mobil var ju en "kamermobil" :)

Tomas Varg sa...

Inget att tacka för. Kram :)

Vida sa...

Låter som en helg fylld av ytterligheter med kärlek, festligheter och saknad men också med ljus i mörkret.
Kramar

Oss.... sa...

Ja Annica det är bara att baxa in lite andra hönor i bilen att åka det!
Forsnäshemmet serverar hembakat fika de lux så där fikar man och kan shoppa riktigt mycket.....
Och du det är lite skoj...förra tisdagen satt jag på samma toa och funderade på om jag skulle fota den där automaten...galet!!

Snyggt det va i Kyrkan med Tegelstenarna...

Oss.... sa...

Ja Annica det är bara att baxa in lite andra hönor i bilen att åka det!
Forsnäshemmet serverar hembakat fika de lux så där fikar man och kan shoppa riktigt mycket.....
Och du det är lite skoj...förra tisdagen satt jag på samma toa och funderade på om jag skulle fota den där automaten...galet!!

Snyggt det va i Kyrkan med Tegelstenarna...