lördag 29 december 2012

Året som gått, 2012.2012 går mot sitt slut och det är dags att summera det här skitåret. Jo, för ett skitår har det varit på många områden. Vi förlorade vår älskade mamma/fru och många andra i min omgivning förlorade någon kär, många fick andra dåliga besked och på jobbet våndades flera. Dom fick förlängt med någon månad i taget bara och samma var det för P på sitt jobb.Trist att leva med ovissheten, får man stanna en stund till eller är det slut nu. Sommaren regnade bort totalt, tror dom sa att vi hade sex riktiga sommardagar här. Det bästa med året har varit min mediala kurs. Men...nu tar vi det i ordning.

Januari tillbringades mycket på sjön, vi hade plogat upp vägar så vi både åkte fyrhjuling och promenerade där. Hicke och Kala kastrerades och jag hade mycket migrän. Hade bestämt mig för en utbildning i Rättvik och var dit och tittade. En tid efteråt fick jag höra att den skulle läggas ner.:( P hade födelsedag såklart.
I februari var jag med på första medialkurs tillfället hos L. Och jag fick jag åka till fabriken i Väsby för att lära mig köra Seltinmaskinerna och det var medan jag var där som mamma gick bort. Jag hann inte hem...HÄR kan du läsa mera om det. Sorgen var ofattbar och har präglat hela året " första påsken, midsommar, födelsedagar, jul osv utan mamma" 


Älskade mamma Karin på Kreta.

Begravningen var i mars och jag levde som i en bubbla, man vill bara inte ta in att det har hänt. Vi började rensa lite smått bland hennes kläder och en del saker. J fyllde år och hade filmkalas.
I april åkte jag och syster på trädgårdsmässa i Stockholm, skönt att göra något annat. Jag var på möte i skolan ang A och fick så fina omdömen att jag skröt om honom i bloggen. Vi körde igång Seltin i Falun och jag utreddes ang Bechterews, som jag typ har fast jag inte har det... Vi hade avslutnings fest med plåsteravdelningen och jag hade sådan huvudvärk dagen efter att jag inte druckit på hela året. Jo, en öl och en bacardi breezer. Och det räknas knappt. Pappas kalkvärden var åt skogen och han lades in på lasarettet, tråkigt för honom men skönt att dom hade koll på honom. Och jag hade en underbar medial upplevelse som jag inte skrivit om tidigare. Satt på ängen bakom huset med Hanna i knäet, ögonen slutna. Plötsligt känner jag hur någon sätter sig bredvid mig, att det är mamma. Vågar inte titta utan frågar inom mig om det är hon och hon skrattar: vem annars? Vi byter några snabba tankar, hon vill inte prata om bortgången utan tycker att vi sköter oss bra, hon skojar och säger saker som jag aldrig skulle "hitta på" om det vore så att jag bara dagdrömde. Hon tonar bort och jag är ensam igen...omtumlad med väldigt glad. Frågar L på kursen om det var på riktigt...hon ler och säger: det är klart att det är, det börjar öppna sig nu. 
Maj kom med grönska, sol, planterande och fyrhjulingsutflykt. Jag åkte till Säfsen med Hanna som enda sällskap dom första dagarna sen kom P och barnen dit. Den fredagen var det 25 plusgrader! Kala var borta och vi började undra vart hon tagit vägen.

 Underbara dagar i Säfsen.

På Sveriges nationaldag hade vi en enkel urnnedsättning av mamma. Och jag och P hade varit förlovad i sex år. Sommarfest med jobbet, rygg/höftont, vackra blommor, regn, skolavslutning och midsommar. Midsommarafton var vi och fiskade med pappa och midsommardagen gjorde vi en utflykt med bil till Vintjärn. Och vi såg Hicke för sista gången dagarna innan midsommar....Kala fortfarande borta.


Midsommarfiske.

Juli kom med mera regn och semester. Jag var med S till Stockholm, vi lånade en lägenhet av hennes farbror.  Roligt fast jag inte alls var på topp....HÄR kan man läsa mera.


 Mat måste man ha...och fika!

P hade bara två veckors semester och såklart någon frivecka men det kändes som om det kvittade. Det regnade och var kallt fan hela sommaren.... Har aldrig badat så här lite. Vi gjorde i alla fall små utflykter tex till Styggforsen i Boda kyrkby. Jag och syrran tog barnen med oss till Furuvik en dag och såklart regnade det med åska men solen sken igenom ibland och då var det ju mysigt.


 J i en tekopp på Furuvik.


 Vid springkällan i Rättvik...och jo, det regnade.

I slutet av semestern, mitten på augusti kände jag att vi måste göra något. Sagt och gjort, jag och barnen bokade hotell i Orsa och besökte Björnparken och den fina stranden vid campingen. En riktigt mysig helg med sol! J tappade båda sina framtänder när vi var där. HÄR kan du läsa mera.


 Bad och björnar i Orsa...
 Augusti bjöd även på några fina kvällsturer på fyrhjulingarna.


September kom med svampplockning, vackra höstfärger och en hel del rensande och sorterande av saker. För pappa flyttade till en mindre lägenhet i samma hus.Vi köpte en ny, fast begagnad bil och jag var på min första Ärkeänglakurs och på mässa i Rättvik. Kursledare L sa att både Hicke och Kala lever än, att dom är tillsammans och kommer att komma hem igen...


 Vacker höst...

Till Rättvik var barnen och jag även i oktober, för då var det Rättviksmarknad. Annars var det mycket trädgårdspyssel, krukor som skulle in och komposten skulle vändas. Och jag köpte äntligen en smartphone, en Iphone 5, och mamma fick äntligen sin gravsten.


November, grå och trist lystes upp av ljuständning i kyrkan och av As och min födelsedag. En trevlig utflykt med tjejerna och min andra Ärkeänglakurs. Där jag fick kontakt med mamma igen, kort och intensivt första dagen. Andra dagen var det en stund med musik med fågelkvitter och lätta toner och hon sa att: så här kan man också mötas. Och visade mig bilder på att hon är med oss när vi gör sådant vi gillar, tex på mina trädgårdsrundor, på promenad i skogen eller på trappan när solen torkar upp första vårregnet och fåglarna sjunger. Jag vet...det finns dom som inte tror på kontakt med andra sidan eller att det ens finns en andra sida...Men jag är övertygad sen flera år tillbaka och ännu mera nu när jag själv har haft kontakt. Jag kan inte styra det själv och jag har bara pratat med mamma. Andra har jag bara känt av, att det varit någon mera i rummet. Tro vad ni vill :)


 Fika på Forsnäshemmet.

Så till sist december med snö i mängd, vackert som sjutton ute. " Fira jul- ångest"...fira jul? Utan mamma närvarande på riktigt? Det är ju det som är jul...att få vara hos mamma och pappa, stöka lite i köket, tända ljus på gravarna, prata. Men det gick i år också... Vi valde att vara hemma själva på julafton och på juldagen var pappa och Ps mamma hit. Både jag och P är lediga nu så vi glider mest runt och slappar. Himla skönt! Jag hade gått ner tio kilo innan jul!! Har nog gått upp två tror jag...men det går snart bort ;)

Sååå....det är någon dag kvar på det här året men jag är tveksam till att det kommer att hända så mycket mera :) I så fall lovar jag att rapportera :)

Gott nytt år på er alla där ute!!!!

9 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Kul att få skumma igenom ditt "skit" år, det verkar som om vi 71:or har haft ett jävla pissår i år :( Hoppas vi får det bättre under 2013. Gott nytt år på dig med sötra mi. Ta hand om dig/er. K R <3 M

Annika Christensen sa...

Gott Nytt år till dig också.
Innehållsrikt år du har haft under 2012.
Allt gott
annika

Annika Christensen sa...

Gott Nytt år till dig också.
Innehållsrikt år du har haft under 2012.
Allt gott
annika

Vida sa...

Gott Nytt År, hoppas 2013 bjuder dig på fina stunder. Kramen

linnea-maria sa...

Nä fan, jag håller med dig. Ett riktigt skitår. Det avslutas ju i samma anda med magsjukan från helvetet ;)
Jag hoppas att 2013 står för ett år med POSITIVA förändringar. Kramisar

Kerstin sa...

2012 har varit ett tufft år för många av oss, men nu har förändringarnas vindar blåst och kommande år ska bli bättre. Jag hoppas verkligen på det, för jag orkar inte ett skit år till.. Men jag har haft några underbara veckor under slutet på 2012 så jag hoppas det fortsätter. Läste om din mamma, så tragiskt. Kramar om!!
Önskar dig ett gott nytt år och tack för att du följt mig under året! :)

Laila sa...

Ni hittar på så mycket trevligt med barnen! Det gillar jag!
Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År!/Laila

Queen of Kammebornia sa...

Hoppas att det nya året inte blir ett skitår! Stora varma kramar!

LINDA sa...

Tack för hälsningen hos mig! Hoppas att 2013 blir ett riktigt fint år för dig!

Kram
//Linda