lördag 21 februari 2015

Väntar på vår.


Det var väl en trökig huvudvärk att komma och gå lite hur som helst. Men jag har vilat när jag har känt den komma smygandes. Därför så har jag inte så mycket att berätta :) Skid-VM har dragit igång i vår lilla stad och jag är glad att jag bor utanför. Vi har inte tänkt att åka och se något, dels på bristande intresse dels på hur P jobbar. Det skulle vara roligt på ett sätt, folkfesten osv men samtidigt så vet jag ju att ingen av oss egentligen gillar stora folkmassor. Och då väljer vi kanske att utsätta oss för det när det är något vi verkligen vill...allihopa. Konstiga..ja...:)

Jag ryckte i allafall upp mig och jag och barnen inledde operation städa, sortera och kasta på deras rum i torsdags. Dom har varit jätteduktiga och verkligen kastat bort saker som är trasiga och inte sparat "skräp" som eg inte har någon betydelse för dom.Sånt som är viktigt har sorterats och stuvats undan eller fått en annan plats.
På fredagen tog vi det lugnt med städandet och J hade en kompis här men idag, lördag, så har vi jobbat på igen. Finns lite kvar att gå igenom än men det tar vi en annan gång. Hoppas att vi kan ta hallen och deras speltillhåll uppe imorgon. Vore så skönt.Ser ni katten på den översta bilden? På den under myser vi i soffan.
När det börjar droppa och töa ute den här tiden på året så är det rätt ok fast man vet att det förmodligen kommer mera snö och kyla. Men innan så får det gärna vara kallt och snö :) Såg faktiskt några gröna spetsar i rabatten närmast väggen, förmodligen scilla som visar sig. Och bara en decimeter ifrån ligger snön kvar... Jag börjar verkligen längta efter ljuset och grönskan nu. Tänk vad härligt när våren är på gång på riktigt, först tussilago och sälg, sen några modiga krokusar och blåsippan i rabatten sen plötsligt så exploderar det och jag hinner knappt med att se alla växter som skjuter upp ur jorden. Härligt! Längtar! Tills dess får jag njuta av mina blommande krukväxter och snittblommor. Det är inte så illa det heller :)

3 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Jag vill också ha vår nu. Jag vill åka inlines :)

Laila sa...

Skönt med storstädning! Duktiga barn!
Och våren - ja den kommer ska du se...
Allt gott!
Laila

linnea-maria sa...

Den här veckan har jag njutit av det lilla som finns kvar av vintern i fulla drag, VM, längdskidor och slalom. Så här sportig har jag inte varit på länge. Det är som att jag upptäcker varje vårvinter att , fan det är ju vinter, nu ska vi vara ute o ha skoj...