onsdag 22 april 2015

Naturnödig.


På söndag eftermiddag blev vi så sugna på lite natur. Barnen fick order om att plocka fram sånt vi behövde som tex tändstickor, ved, grillspett och att byta kläder. Vi åkte och handlade korv, tillbehör och fika.
Vi åkte till grillplatsen vid Djuptjärn och chillade en stund och åt korven. När vi åkte igen så var min morbror runt kröken och fiskade med S och J så vi stannade och bytte några ord med dom. Åkte en liten bit till och letade oss till ännu en övergiven, slaktad och bränd bil. Barnen tittade och spekulerade...;)

Vi funderade starkt på att ta in på Bed and Breakfast men det såg lite trångt ut....

Vi åkte vidare uppför backen istället och tittade på vindkraftverket på toppen. Plockade några fina kvarts-stenar och beundrade utsikten. Vägen var faktiskt lite läskig, det var jättedjupa diken eller vad man ska säga, vägen var så uppbyggd att det kändes som att åka på en ås eller bro.
Den här slänten är normal....tog bara bild på backen...:)

Vi hade tänkt ut ett ställe att fika på men vägbommen var nere så vi åkte upp efter en annan väg. Där visste jag att det en gång i tiden hade stått en jättestor gran som kallades för Kyrkgranen. Sist jag såg den var det hygge med hallonbuskar...nu var det skog. Och den stora granen hade fallit....inte fällts, men fallit. Den är imponerande i omkrets, svårt att visa på bild. Vi klättrade upp på den och gick längs med stammen, det som var kvar, en del var uppsågat för den hade fallit över vägen. Lite fika i magarna och sen åkte vi hemåt, nöjda.
En sån här har jag aldrig sett...är det en transformers tror ni?

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Fina foton på dig, barnen och naturen :) Hanna är för härlig :)

Laila sa...

Ni hittar ofta på spännande saker med barnen! Vilken härlig uppväxt ni ger dem!
Allt gott!
Laila