onsdag 9 november 2016

Beskyddarinna, nu med text! :)


Hej på er!
Ja, min sufplatta får spunk ibland, den lägger av utan förvarning och vägrar starta igen, kan ta flera timmar. Men nu ska jag sätta lite text till bilderna :)

I postlådan häromdagen så låg det två paket till mig, älskar det! I det ena låg en bok som jag beställt, Mediumskap i vardagen av Eva Mandelqvist. Eva var med på AFC i England som tolk i min grupp. Boken avdramatiserar det här med mediumskap och plockar ner det på en mera vardaglig nivå och jag tror att det är där vi kommer att landa så småningom. Människorna hade en sundare inställning till andlighet för måååånga år sedan. Och nu talar vi inte om religion.... Hittils så gillar jag boken, den är välskriven och bra uppbyggd.

Den vackra kvinnan, madonnan, gudinnan, beskyddarinnan är målad på en träbit av den talangfulla Emma Karlsson med bloggen Livskrafter. Länk finns i blogglistan här bredvid. När jag såg den första beskyddarinnan som Emma lade ut på facebook så visste jag att jag ville ha en i blått till Lillstugan. Egentligen så skulle jag kunna ha ett helt gäng för dom är så fina och mina väggar skulle kunna prydas av massor av hennes tavlor. :)


Annars så snöar det mest....tunna lätta flingor.
Jag har varit hemma med nackspärr, ont som sjutton och när själva spärren släppte så fick jag som kramp i halsen, nacken när jag gjorde vissa rörelser. Väldigt obehagligt. I går trotsade jag iaf det och körde bil. Först till byn och tandläkaren, var dit med J och träffade en specialist på tandreglering. Och jodå, han kommer att få en sån tandställning där du har en "hätta" på huvudet och små rör på tänderna längst in där du fäster en metallbåge. Jag hade en liknande men mitt band gick bara runt nacken. Han var inte så imponerad....men han behöver ju bara ha den hemma och på nätterna.
Senare skjutsade jag honom till träningen och väntade där. Ingen ide att åka hem.Kaninerna bryr sig inte nämnvärt om snön. Precis som förra året så föredrar dom att vara ute, sitter på den ena burens tak även på nätterna. Fast dom har två burar att välja på, ombonade med spån i botten och halm och hö ovanpå. Så det där med vinterbonade bon känns som överkurs :) Fast det är klart, mina kaniner kan ju gå in och ut som dom vill och röra på sig. Det är kanske skillnad med kaniner som sitter stilla i sina ofta för små burar. " Skuttis och Pruttis" trivs iaf. :)
Maten serveras inne i den röda buren som står utanför hagen, för min bekvämlighet. Enda gången dom är i nån av burarna och det inte handlar om mat, det är om det regnar eller snöar på tvären. Så dom blir riktigt blöta. Då kan dom gå in eller sätta sig under den vita buren. Annars så sitter dom kvar på taket fast det regnar eller snöar. 

3 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Beskyddarinnan var fin. Kaninerna äe söta 😊❤️

Laila sa...

Bilderna talar för sig själva!
Allt gott!/Laila

Vida sa...

Den där boken blev jag nyfiken på.. inte för att jag ska arbeta med mitt mediumskap men för att jag gillar vardaglig andlighet och andlig vardag.. och försöker att få ihop det med mitt liv där en del kretsar kring vetenskaplighet och beprövade metoder.. samtidigt som jag har en tro på andra delar.

Fantastisk tavla av Emma, jag har tre verk av henne hemma och de sprider så mycket härlig energi till mig.
Kramen från Liv