tisdag 17 januari 2017

Sjö, snö och seans.


Lördagen var strålande vacker men jag var mest inne och grejade. Följde med J ned till hockeyplanen, hjälpte honom med skridskorna sen gick jag och Hanna hem igen. Vid planen hade solen redan gömt sig men hemma så sken den så fint än. 
Hanna ville in och jag gick bara några steg upp i skogen, där hade en eller flera älgar gått och betat. Syntes att den vänt en bit ifrån vår kaninhage, bra. Vill inte ha älgrestaurang i trädgården. Franz var med mig och han sprang och tokade sig och klättrade i träd. Katla stannade vid början av stigen och glodde mest på honom.På söndagen var P ledig och tanken var att vi skulle åka fyrhjuling, grilla korv och vara på sjön. Men på fm var det gråkallt, mulet och snöade lätt. Vi grillade korv i kaminen istället, J var med kompisar på hockeyplanen och vi andra tog en promenad på sjön iaf. Solen var framme och det var fint men kallt. Vi spanade på något mörkt som låg mitt på sjön, vi såg det när vi gick runt, såg ut att ligga lika långt från alla våra plogade vägar.  Vi gissade på en fågel. A och Hanna gick hem, hon bara frös och ville vara i famnen. Vi gick en bit till och jag gick in och kollade vad det var som låg på sjön. Och visst var det en fågel. Den hade landat, tagit ett skutt eller två och sen dött med huvudet rätt ned i snön. Helt stelfrusen. Jag tog den med mig...jo minsann, det gjorde jag. Det var nämligen en uggla och jag ville veta vilken sort det var. Hemma igen så googlade jag och kom fram till att det var en hökuggla. Dom tillhör statens vilt och ska skickas in. Så nu väntar jag på specialemballage och ska skicka iväg den. 


Hökuggla.På söndag em var jag iväg och hade min andra sk hemseans. Det gick bra och var roligt. Måste ju öva och öva igen om det ska bli nått av mig. :) Jag kände några av dom som var med och några var helt nya ansikten. 


Så fint över sjön Runn, bilden är tagen vid min arbetsplats. 

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Stackars uggla. Undrar vad varför den dog. Bra att du tog hand om den ❤