torsdag 24 maj 2018

Glastonbury. Del 3. Staden och drakarna.Den första morgonen va sååå England, dimman låg tät och det hördes ovana ljud som man inte visste riktigt vad det var....
Vi åt frukost och väntade på att dimman skulle lätta, om vädret skulle bli så fint som det hade utlovats.Lite Narnia- känsla. 

Och solen bröt fram och dimman skingrades. Vi kunde gå i sommarkläder och njuta hela dagen. Först till en liten marknad som sålde en del riktigt fina saker och inte så mycket krimskrams. 
Sen tittade vi i några av alla mysiga, underbara, fansastiska affärer som finns här! Här hemma är man glad om det finns en affär som säljer kristaller, rökelse och roliga kläder. Efter huvudgatan är dom flesta affärer sådana :) Älskar! Sen satte vi oss på en bänk och väntade på Drakparaden. Två gånger om årets möts den röda och vita draken för att kämpa om vem som bestämmer. ( såklart uppgjort vem som vinner...dom har varsin period )Sen gick dom till foten av Tor och hade en Beltaneceremoni. Hade gärna gått med...


Segraren, Röda draken.


Många utklädda människor, både vikingar, älvor och annat löst folk.Ägaren till en jättefin affär som hade en massa roliga kläder som passar häxor, gudinnor, gröna män, olika lajvare osv. Hon bar alltid rosa kläder och hade gjort så i över 20 år.Innergården vid gudinnetemplet. Där finns många fina affärer och ett cafè.Mellan den gröna kristallaffären och den lila hårsalongen så ser ni en smal liten öppning med ett ljust valv över. Där är ingången till "vår" trädgård.Som sagt...många roliga affärer :) Huvudet snurrade av allt man sett första dagen, ska jag köpa en sån eller en sån...?
Första dagen var vi verkligen bara i centrum och lärde oss hitta. Vi utforskade väl eg inte omgivningarna så himla mycket annars heller. Vi gick ju till våra olika sevärdheter såklart och till mataffären osv så vi fick se lite av vardagslivet i staden också. 
Jag spanar ju alltid på trädgårdar, tycker dom är så mysiga här. Men i centrum ser man inte så mycket sånt. Men en eller två tvärgator bort så ligger det små muromgärdade framside-trädgårdar. Baksidorna ser man ju nästan aldrig. En del har jättefint och andra mindre fint...precis som här. :)
Jag gillade Glastonbury och skulle gärna bo här en lite längre stund. 

Sista morgonen när vi väntade på bussen.


Inga kommentarer: