söndag 27 maj 2018

Blommor i trädgården.
Hej...måste visa er lite bilder från trädgården innan allt blommar över i värmen.
Eller täcks av damm.... dom har fyllt upp med grus ovanpå asfalten och ska asfaltera igen. Men när? Det dammar ofantligt mycket. På en del ställen har dom haft på något slags bindemedel så det är bättre. Men inte på vår sträcka där det faktiskt bor människor...dom åker och vattnar ibland. Helt värdelöst, det hjälper i ca 10 minuter sen har vattnet dunstat bort i värmen. Vi har en grå hinna över hela trädgården, vi andas in det, jag kan inte hänga ut tvätt eller plocka kaninmat. Tröttsamt. Men vi tröstar oss med att det blir bra sen.Mme Lemonie


Beauty of Moscow


Sensation


Dom här tazetterna som jag hittade i skogen doftar ljuvligt.Så himla glad och stolt över guckuskons enda blomma!! Jag flyttade två stjälkar från min morbrors trädgård, små och ynkliga, för två somrar sen. Nu har dom överlevt och fått en blomma. Dom har inte blommat hos morbror heller utan sakta tynat bort. Det var därför som jag ville prova att flytta dom. Igår var jag till hans trädgård och konstaterade att dom såg bättre ut i år och var flera. Det är ju bra. Så jag rensade upp i landet och hade på ny kompost så håller vi tummarna till nästa säsong.
Grejen är att i det vilda så är guckuskon fridlyst men man kan köpa plantor som odlats. Just dom här kommer från Norge. Jag tror att mormor och morfar tog hem dom, det betyder att dom minst är från slutet på 60-talet för mormor gick bort 1972. Kan vara så att morfar tagit hem dom själv...men jag tror inte det. 

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Otroligt vackra blombikder. Sen gillar jag kattbilden. Det är ett så fint ljus i den bilden. Stremt