lördag 16 juni 2018

Glastonbury del 8. Egen tid i Abbey och hemresa.


På fredagen åkte dom andra två till Street...men jag kände att jag behövde natur och egen tid. Så jag stannade kvar i Glasto. Strosade omkring lite och tänkte hitta en lugn plats men inget dög. Så jag betalade in mig till The Abbey igen. Men först åt jag en liten banoffepaj...mumsig!Jag struntade helt i ruinerna idag, vilade en stund under en magnolia och sen gick jag till den vildare delen av parken. Grönt, skönt, lummigt, vilsamt. Inte några människor alls i den delen just då.Magnolia


Här bor grävlingarna! 

I trädgården bor det grävlingar. Förut hade man problem med att dom grävde bon under ruinerna och underminerade stora delar. Därför anlades den vildare delen med tydliga gångar så att grävlingarna får känna sig ostörda på resten av marken där. Och dom verkar hålla sig ifrån att gräva vid ruinerna men man kan se deras krafsspår i gräsmattan överallt. 


I den vildare dammen simmade det någon sorts and/anka och en sothöna med ungar. Enligt informationstavlan så kunde man få se kungsfiskare....det hade varit coolt. Aldrig sett en sådan fågel.

I den murade, striktare dammen simmade det stora karpar och någon mera sorts fisk. Inga änder där...för karparna var verkligen stora och hungriga.


Även här ser man Tor med tornet på.


"Feed me,  hooman!"Rosenhagtornen gör verkligen skäl för namnet :)Den här damen står i äppellunden och många knyter fast band, kristaller och liknande på henne med sina önskningar. Jag satt på bänken bredvid och mediterade. Fridfullt.

Sen vandrade jag lite kors och tvärs genom parken innan jag gick ut och hemåt igen.
På kvällen så åt jag fish and chips och vi packade ner alla våra saker för att åka hem dagen efter. Det har varit en bra resa med en massa upplevelser och en del lärdomar och insikter. 


Hemresan var lika lång som ditresan fast tvärtom :) Den gick bra, allt flöt på och det var skönt att komma hem till egen säng, sambo, barn och djur. 

Stort tack till mina resekamrater B och J! 

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Och du tycker att jag har fina foton på min blogg, jösses va fina foton. Gillar bild 2 med treädet, så grönt.
Damen i äppellunden gillar jag. Kram

Vida sa...

Fantastiska bilder och en såndär resa man blir sugen på att höra om på så många vis. En vacker dag ska jag också till Glastonbury, då får jag höra av dig vad du rekommenderar. Härligt att följa din resa på håll även om jag är en sporadisk besökare i bloggvärlden.

Varm kram från Liv