lördag 30 juni 2018

Den blomstertid...


Sommaren rullar på...vi har haft skolavslutningar och midsommar redan...

Yngste sonen slutade 6:an och äldste 9:an. Båda verkar ha ett riktigt bra sommarlov hittils :) Förutom att A precis har varit sjuk i hög feber förstås. Sambons semester pågår nästa vecka också och jag börjar min när han börjar jobba igen. Ja...det blev så i år. Men det är ok...han har friveckor och jag jobbar ju bara tre dagar per vecka. 

Midsommar firades som vanligt...alltså knappt alls :) 
Vi åt såklart god mat och gott fika men inget grodhoppande på någon gammelgård. Istället så åkte vi till skogen och tittade på lite allt möjligt. Det är så himla mysigt.Den blomstertid ja... till midsommar brukar jag plocka midsommarblomster, hudkex, smörblomma och ängsklocka. I år har dom blommat över...Årets bukett är sådant som jag brukar plocka i slutet på semestern. Och rallarros och älgört blommar redan. Mamma brukar få pioner på graven till sin födelsedag...i år vete sjutton om dom blommar än då. Kanske kan jag få någon iallafall.

Jag firade Litha, sommarsolståndet, ute i min stuga på gården. Det är lite olika vad man väljer att ha på altaret den här högtiden. En del väljer gult, guld och rött, kanske grönt, för solens gyllene strålar och naturens rikedom. Andra väljer blått, snäckor, turkost, hav och sjö-tema till vattengudinnan Ran. Jag valde som ni ser att dekorera med mycket gult för solen, elden och gudinnan Sunna.Längtar ut ännu mera i naturen...behöver vara där själv, utan tider att passa. Ska försöka få till sköna dagar på semestern. Då är det bra att barnen är stora och sköter sig själva :)


1 kommentar:

Tomas Varg sa...

”Längtar ut ännu mera i naturen...behöver vara där själv”
Jag känner igen mig i vad du skriver. Jag måste också ut och bort, jag saknar att få vara ifred med mina tankar