torsdag 5 juli 2018

Fyrhjulingstur.Äntligen tog jag och P en tur på fyrhjulingarna. Vi blev själva, inga söner ville vara med. Vi åkte mest på grusvägarna mellan oss och Vintjärn kan man väl säga. Bla på baksidan av Ågssjön, där har jag aldrig åkt förut. Vi stannade på en liten gräsplätt och fikade...
Ågssjön.


Uppenbarligen så fanns det ett tegelbruk i Hästbo :)

Vi kom fram till Åg och stannade till vid Hyttan för att gå omkring lite, så vackert där med dammen och vattnet som forsar fram. Men ett träd hade nästan tappat några stora tunga grenar över en del av vägen och hänger nu osäkert rakt ner...någon borde försöka ta bort dom. Och trappan över bäcken började kännas osäker och gisten. 

Det var otroligt mycket fjärilar ute och fladdrade den här dagen och en svavelgul höfjäril fastnade på bild.
Vi funderade en stund om vi skulle åka hemåt eller åka en liten vända till....jo, det ville vi. Så vi valde att åka vägen över Ågshage och vidare fram till Vintjärn. Liten tur i sandtaget, runt gruvdammen och tillbaka förbi Åg och genom skogen hem igen. Det var en lagom tur men min tumme och underarm värkte, orkar inte med tummgasen med mina små händer :) 
Vi brukar byta fyrhjuling under våra turer, eg är den gröna tänkt åt mig men den gula är roligare, stabilare och just gasgreppet känns bättre. En liten Franz också...för att han är så söt.


1 kommentar:

linnea-maria sa...

Vilka härliga bilder. Visst bor vi fint här? Ågs bruk är vackert tycker jag.
Jag har äntligen börjat blogga igen, har ju så mycket att skriva om Norgeresan :-D