torsdag 26 juli 2018

Stenö.


Jag satt och funderade på om jag och barnen skulle åka någonstans så vi fick bada i havet, bara över dagen, lika långt överallt kändes det som. Kollade på skoj om det fanns nån ledig stuga vid Stenöhavsbad och det gjorde det. Jag bokade den...tyckte det var lika bra. Så onsdagen den 18/7 åkte vi uppöver.
Tänkte att vi är på stranden nån timme innan vi får stugan. Smockfullt på varenda ledig parkeringsyta...vi parkerade vid stugan ändå, dom andra hade ju lämnat den redan.
Knallade ner till stranden och hittade en plats med lite skugga åt A. Jädrar i Boston vad varmt det var! Och mycket folk. Som grädde på moset var det nån underhållning vid restaurangen, en hel flock med pensionärer kom i bussar för att sjunga allsång. 

Vi hämtade nyckeln, bäddade i sängarna, chillade en stund och sen åkte vi till pizzerian och åt. Vi tycker maten där är bra för en pizzeria.
Sen tvingade jag ut dom på en promenad till naturreservatet.Jag tycker att det är så vackert där och det är en speciell doft. När det inte luktar typ pappersbruk vill säga...


Vi hade en lite annorlunda stuga den här gången, helt ok men det är inga lyxhus precis.Vi orkade inte så mycket mera...vi såg iaf en film och åt godis innan vi gick till sängs.

Dagen efter så var jag uppe ganska tidigt, gick en promenad, satt på en stor sten och funderade en stund, tillbaka till stugan och hämtade bikinin. Låg på stranden och läste...betydligt mindre folk. Inte ens när jag gick tillbaka till stugan så var det särskilt många uppe och rörde på sig.


Vi åt frukost och packade ihop våra saker, städade ur stugan och åkte hemåt. Åkte över Ockelbo hem, tänkte stanna på nån loppis kanske eller äta/fika. Men brandröken låg tät så vi skyndade vidare. Det var rökigt hemma också men inte lika illa.

Sååå...skönt med ett litet luftombyte, se något annat en stund iaf.
Men...jag är inte lika förtjust den här gången...fast vi var där på sommarsäsongen sist också så kändes det mycket lortigare nu. Vattnet tex...grumligt som sjutton av alla badande och stämningen var annorlunda. Men det har ju varit en varm och solig sommar så trycket har väl varit hårdare med flera besökare osv. Absolut inte skräpigt och lortigt på det viset...utan mera själva känslan, energin på platsen om ni förstår hur jag menar. 

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Stenö har jag aldrig hört talas om. Va fint det var :) Synd på brandröken i Ockelbo. Kram