lördag 22 januari 2011

Hunsenlunch.


Nu vid lunchtid, ca 12.15, har det slagit om till vitt/grått och snöfall. Bilden är över samma sjö fast åt andra hållet.

Varit ut i snön en sväng. Först med bilen upp till byn och köpte blommor till eftermiddagens kalas. Och sen på hundpromenad. Det var ganska kallt åt benen utan långkalsonger men skönt ändå. Väldigt vitt mot morgonens rosa bild ( finns i förra inlägget) men jag behåller mitt rosa humör :)
När vi hade bokat resan var jag alldeles knasig här hemma, pussade på barnen och dansade omkring, tror jag sjöng nån fånig visa också. Kände mig otroligt lycklig, glad, upprymd och kärleksfull. Barnen tröttnade på mig så jag lade mig på sängen och tackade, inte bara för resan utan för allt annat bra som jag har. Jag låg där och log för mig själv och kände mig nöjd. Och känslan har dröjt sig kvar... på något sätt... det känns lättare att leva, lättare att vara glad och nöjd. Jag tror att det är en gåva. PA bad ju om en upplevelse...något som skulle hjälpa mig. Och medialitet handlar ju väldigt mycket om personlig utveckling och om tillit, att tro på sig själv. Och det är såklart lättare om man är lite nöjd och tacksam. " Tacksamhet är helande för känslorna" står det i en bok jag har. Jag har två böcker som alltid ligger vid min säng det är The Secret/ Rhonda Byrne och Leva med glädje/ Sanaya Roman. Leva med glädje kom ut långt innan den andra men handlar om samma sak och jag tycker den förklarar bättre. Både själva hemligheten och annat.... i livet, tänkte jag skriva men det handlar om så mycket mer :D
I alla fall, ibland när jag har en fråga/ fundering så brukar jag välja en av dom och på måfå öppna en sida. Nästan alltid är det något som hjälper mig. Och förvånansvärt många gånger får jag samma svar/ funderare flera gånger efter varandra... jag är väl inte klar med uppgiften kan jag tro :) Hoppas att den sköna känslan håller i sig. Visst..jag har varit arg och irriterad efter det men det är inte på samma sätt inuti...

Här får ni ett citat ur Leva med glädje:

De uppfattningar du sänder ut om dig själv,
bestämmer hur andra människor ser på dig.

4 kommentarer:

Vida sa...

Intressant.. det tipset fick jag för några år sedan med just den boken och nu har jag en del tankar som snurrar.. tror jag ska ta boken och öppna en sida och se vad som händer... skönt sammanträffande. STORT tack!!

linnea-maria sa...

Vad härligt du skriver. Kram /Therese

Annica sa...

Tack själva!

Livskrafter sa...

Tack för tipsen. Jag har bara läst The Secret så nu fick du mig absolut nyfiken på den andra
Beträffande bilden så har jag lånat den från en amerikansk offentlig sida (kommer ej ihåg vilken nu, busig som jag är)
Ha det underbart
kramar
Emma