söndag 26 januari 2014

Vinterfågelräkning 24 - 27/1


Ja, den 24 - 27 januari i år så ordnar SOF, dvs Sveriges ornitologiska förening, en fågelräkning. Och dom vill ha våran hjälp. Du som matar fåglarna kan delta och rapportera in på deras hemsida. SOF Klicka dig in och läs mera hur det går till. Det är inte svårt alls och du har idag och imorgon på dig :)

Hos oss har det varit dålig med fåglar i år. Undrar om det har att göra med att snön kom så sent? Att dom haft mat på annat håll. Det är hackspettsparet som varit våra flitigaste besökare i år. Talgoxar och blåmesar brukar dominera men dom har varit få och på sporadiska besök. Ännu mera sällan har jag sett nötväcka, domherre, entita och nötskrika. Men jag hade tur över helgen och hade 14 st domherrar på besök, det var ju snällt inför räkningen :)
Ni skulle ha fått en bild på en av hackspettarna men jag får inte ut bilder ur kameran...*morr* Tror inte det är rätt kabel...*morr morr*

3 kommentarer:

Susanne Jonsson sa...

Hej hej, vi har massor med talgoxar här, och grönfinkar och gråsparv och gulsparv vid fågelbordet. En och annan domherre hittar hit också.
Så roligt att du håller på med vinterfågelräkning... intressant!

LINDA sa...

Hos mig gick det inte bra alls. Satt i nästan två timmar i söndags och såg tre koltrastar och ett par blåmesar. Undrar när domherrarna vågar sig tillbaka! I går hörde jag faktiskt hela gänget med stjärtmesar och då blev jag glad :)

Kram
//Linda

Ensamma Vargen sa...

Jag ser aldrig några fåglar. Bor helt fel :(