söndag 24 april 2011

Påsken, so far.

Vi börjar väl från början med skärtorsdagen. När jag kom hem från jobbet så packade jag lite kläder åt barnen, sa hejdå och P skjutsade in dom till sin mamma. Jag fixade påskriset som inte kommit in förren då och plockade ut dom sista sakerna ut Js blivande rum. P kom hem och vi åt varsin räkmacka, tog en promenad i skogen med hundarna för Tuss var med hem, chillade och tittade på film. Skönt att bara få vara ensamma en stund.Jag och Hanna i skogen, annandag påsk. Strålande bild! :)

På långfredagen kom vi på att vi glömt skicka med A medicin och eftersom vi inte ville utsätta farmor för den pärsen så åkte vi in med den till stan. Åkte hem igen och dom andra gjorde en utflykt runt Falu gruva och kom inte hem förren på eftermiddagen då vi grillade ihop innan farmor och Tuss åkte hem. När dom var borta så började vi i Js rum. Drog ner bården och lösa tapetbitar. Spacklade, slipade ner det upphöjda mönstret på tapeten. Ett otroligt tråkigt och onödigt arbete, det kunde väl ha varit vanliga släta tapeter.....
Igår slipade vi ner spacklingen och lade i mera där det behövdes. Medans vi väntade på att den omgången skulle torka så städade jag ur bilen och tvättade två tvättar, strosade runt på gården och tittade vad som kommit upp i rabatterna, samt planterade om två tomatplantor. När spacklet torkat så slipade vi igen, torkade av väggarna och dammsög. Efter maskeringen (tråååkigt) så var det äntligen dags att måla. En dusch och sen var det nannen, lång dag.
Och den här dagen började med en andra omgång målning. Men sen så packade vi in oss i bilen för lite barnfyrhjulingsåkning i Vintjärn. En snövall tvärs över vägen som inte hade haft vett att smälta undan försökte stoppa oss. Men då var vi så pass nära "banan" att vi gick/ åkte ATV dit. Och väl framme så var det en stor vattenpöl där vi brukar vända och grilla. Men det funkade ändå.
En älgkompis...lite död men i allafall en vän efter banan. Han hejade dåligt, bara klapprade lite med tänderna.

Eller ja....J glömde bort att han inte skulle ta den vägen så han hamnade i backen ovanför pölen. P tyckte att han skulle åka efter kanten så skulle det nog gå ändå men J vågade inte. Så storebror ryckte in och provade. Men....han lyssnade inte på pappas instruktioner om bromsning och köra på sidan. Utan brände rakt ut i pölen! Konstigt nog så höll han upp fötterna och slapp bli blöt. P fick ta av sig skorna och kavla upp brallorna och hämta ekipaget. För hjulingen la av. Om A slutade gasa eller om den bara dog vet jag inte.

Han hade tur ändå för det var ännu djupare längre ut.

Så den blå fick stå i solen och torka en stund. Vi grillade korv och hann lagomt äta upp när en man på en fyrhjuling kom åkandes. Han stannade och pratade, undrade om vi ville ha hjälp med att få igång hjulingen igen. Men P trodde det skulle ordna sig med startgas. Som A åkte och hämtade i bilen. Den andra karlen åkte igenom pölen med sin ATV, det var rätt djupt. Han åkte igen och vi fixade igång den blå. Jag låg i och för sig på filten och vilade :) Skönt med sol på näbben! Vi var kvar en stund till innan det var dags att åka hemåt. Tänkte måla listerna men blev så less när jag funderade på maskeringen att jag gav upp. Är impad av oss ändå... det brukar gå mycket segare ;)


Det blev plötsligt så tyst ute.... improviserad meditation :)

Inga kommentarer: