tisdag 26 april 2011

Lotusblomman färdig.


I går så tog jag tjuren vid hornen och målade listerna. Utan maskering. Jag tänkte att det är bättre att torka bort eventuellt kladd direkt än att försöka få bort det när det torkat under maskeringen. För det kryper alltid in lite under i alla fall. OM jag orkar och kan så ska jag ta andra strykningen idag. Jag är hemma och vabbar....A mådde lite dåligt förut och det är ju bäst att vara hemma så man inte smittar ifall det skulle vara magsjuka. Men det verkar inte så... I morgon får dom gå till fritids/dagis, då har vi i alla fall varit hemma karantäntiden.
Något annat som blev målat igår är jag. :) Jag var in till Anna Komstadius på Temple of Art och gjorde klart tatueringen. Kom dit till 19.00 och gick hem strax före 23.00. Men hon ville inte behöva boka en tid till och vi orkade båda två. Fast nog sjutton gör det ont.... Synd att det inte går att få till färgerna ordentligt på bild. Så nu får jag genomlida läkandet igen, men det gör jag så gärna!


Lotusblomman symboliserar många olika saker men jag gillar Buddhismens sätt att se på den, som en symbol för människans upplysning ur mörkret.

"Karma kan kallas gärningarnas lag. Hela vitsen med karma är att förenas med alltet. Både hinduernas och buddhisternas synsätt på karma symboliseras av lotusblomma. Karma ska, liksom lotusblomman, växa upp ur slammet men ändå slå ut ren och vacker. Om du tänker dig karman som en vattendroppe på en lotusblomma som växer vid floden Ganges, denna vattendroppe skall falla i floden och förena sig med vattnet. "


7 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vilken fin tatuering! Vacker text om lotusblomman, den passar dig!
Jag håller på att skissa på en tatuering i huvudet, snart ska den ner på papper nån gång jag får tid.
Kram /Therese

Annica sa...

Tack, vad snäll du är!

Vida sa...

Supersnygg tatuering, den tycker jag du ska vara riktigt nöjd med.

Annica sa...

Tack Vida, det är jag :)

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Gud så vacker!

Anonym sa...

Grymt snygg, Anna är helt fantastisk! Blir lite avis nu :)

/Bror din

Anonym sa...

Yes, Linghed it is! /Your Brother!