fredag 19 augusti 2011

Skyttepaviljonen.


Vi tyckte det var dags för en fikaträff så i torsdags träffades vi vid Skyttepaviljonen på Lugnet. Himla mysigt ställe! Ganska litet men originellt inrett och med "därbakat" bröd. Alltså bakat på plats :) Vi fikade och pratade...som vanligt. Gick runt den lilla dammen och sökte skydd undan regnskuren i en slogbod. Pratandet fortsatte och regnet avtog...vi gick mot bilarna och blev stående en stund till innan vi sa hejdå.

Blev så fint efter regnskuren.

Fikamonstren!
Skyttepaviljongen.

Jag hade tänkt gå en sväng.....behövde rensa systemet. Tyckte nästan att det blev lite sent...skulle ha handlat och ville hem till Ernst sista program. Men S drog mig med på vindlande grusvägar på andra sidan Lugnetleden. Ett tag var jag heeelt lost kan jag säga, den sidan av stan är verkligen en blind fläck på min karta. Det var en fin promenad med blandat utbud av saker att glo på. Ibland var det rena skogen och ibland villaområden. Och rätt som det var sa S: Såg du?! och tog några steg tillbaka med mig efter. Vi glodde in på en tomt.....dom hade gjort så fint i bak-kanten mot skogen. Stenar och barrväxter mest, vad vi kunde se och det fortsatte på grannens sida. Såg riktigt snyggt ut och vi hade gärna gått in och tittat. Hade någon varit ute hade vi frågat :) Får gå förbi någon mer gång....

Såg roliga holkar efter vägen. Dom här är speciellt till Holkbloggen :)
Vi skiljdes åt och jag åkte hem till mamma och pappa för att hämta hem Hanna. P ringde och sa att vattnet var lite taskigt hemma så jag fyllde en dunk och tog med hem. Grannarna skulle göra rent bassängen i morgon.
Idag på kvällen skjutsade vi in P till Falun, innebandyfest. Jag och barnen handlade på Maxi och åkte hem och gjorde fredagsmys. Som idag bestod av smoothies med varierat innehåll bla mjölk eller yoghurt, banan, jordgubbar, persika och vaniljglass. Gött. Vi tittade på Bärgarns hejdlösa historier på DVD och sen åt vi Honeybuns som är en korsning mellan munk och kanelbulle. Rätt goda tyckte jag, A sådär och J inte alls.
Kattstatus: Kattungarna äter mosad kattmat uppblandat med vatten och dom flesta äter bra, dom diar såklart Kala mest än men hon har fått gå ut idag för första gången sen nedkomsten. Dom använder båda kattlådorna, trodde inte dom skulle komma upp i den stora, och det har bara skett enstaka olyckor bredvid än. Har en till intresserad som nog ska komma och kolla i helgen. Någon annan som vill ha en liten söööt katt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men visst, man blir helt pirrig i kroppen av att se sitt barn njuta till fullo av lek och stoj.

Tack så mycket. Jag gillar dem också.

Tomas Varg sa...

Ååh, jag vill också fika där. Har funderat på det många gånger men inte blivit av :( Trevlig helg :)

linnea-maria sa...

Vilken mysig träff ni hade :)
Kram /Therese