lördag 8 oktober 2011

Rättviksmarknad 2011.Igår var det fullt upp här hemma. Barnen skulle på skoldisco och vi skulle få besök. Först blev det tacos och sen fick barnen duscha så allt sånt var klart. M och B kom, vi fikade goda muffins, tack för dom! Sen tog dom Grålle med sig hem, jag hoppas att det har gått bra och jag ska skicka ett pip och kolla läget :) Barnen åkte på disco men efter en halvtimme fick jag hämta en ledsen J :( En äldre kille hade retats, musiken var för hög, ingen märkte att han var ledsen osv. Jag pratade med honom i bilen men han ville inte vända och gå in igen. A hade iaf haft en bra kväll när jag hämtade honom efter två timmar.

Idag hämtade jag och barnen upp min mamma och så åkte vi till Rättviksmarknad. Hade tur och fick parkering nära marknadsområdet. Direkt på parkeringen så träffade jag G och B som jag var mycket hos då jag bodde i Bjursås. Roligt att se dom :) Vi gick omkring på grusplanen först innan det kom så mycket folk. Och barnen började med att åka karusell.


Kallt men roligt.


Vi handlade lite strumpor, leksaker, whiskeynougat, en svampkorg, jättefina sängkläder, plastpåsar, glasswienerbröd en del annat och såklart munkar till " på vägen hem fikat". Mitt i korvätningen ringde JL och sa att han kanske visste någon som ville ha en kattunge, det vore kanon! Hoppas dom vill...Längre ned mot centrum har dom en till "tivoliplats" och barnen ville åka en till karusell och det fick dom. När vi stod där så såg jag två killar med varsin skylt som sade: Gratis kramar. Och det gick en del människor fram och kramade om dom. Funderade på varför dom stod där. ... var det ett sätt att sprida något slags information eller något? Men det verkade inte så. Jag gick fram och frågade varför dom gjorde det och fick svaret jag hoppades på :) Att det behövdes mera kramar! Och det har dom ju helt rätt i. Dom stod alltså där och bara spred trivsel och kramar, underbart. Och det är glädjande att se att folk faktiskt vågade gå fram och få en kram utan någon anledning alls...ingen svensexa eller möhippa eller liknande. Bra jobbat killar!

Erik och Viktor, glädjespridare :)

Vi började tröttna och drog oss mot bilen, träffade på A som fick en kram såklart, inspirerad som jag var :) Sen åkte vi hemåt. Stannande i Sörskog, bredvid där jag bodde förut, och fikade upp våra munkar. Dom ( läs skidåkarna) hade fått så fina omklädningsrum med duschar och en liten vallabod. Hemma igen så försvann barnen upp på sina rum och nu leks det för fullt. Jag har lätt huvudvärk och funderar på att krypa ner bredvid P som sover sin skönhetssömn inför ännu ett nattskift. Fast klockan är bara 15.18...sover jag nu så kommer jag väl aldrig i säng ikväll.

5 kommentarer:

Lovisa sa...

Tack! ^^ haha, ja det är klart!

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Vidunderlig dag tivoli & marknad
milda makter!

LOVE /oROShjÄrta

Vida sa...

ÅÅåå... hemlängtan! Rättviks marknad var alltid en av årets höjdpunkter.. jag får genast flaschbacks av varma chips, djurstrumpor och marknadsgodis och gruset under fötterna.. kanske ska tajma en dalaresa med det.

Kramar

Susanne sa...

Mysigt med kramar :)
Kram

Lovisa sa...

Gud vad kul att höra! Haha ^^. Känns skönt att kunna hjälpa :)! Jag tror dock det är viktigt att ha rätt inställning när man åker till ett sånt här land, att det ÄR annorlunda än att vara i Europa. Det är en helt annan kultur, och antingen så älskar man den, eller så hatar man den. Det verkar inte vara så många som kommer hem från Egypten som är halvnöjda. Ofta är det det ena eller det andra ^^.