söndag 4 december 2011

Egypten del 1.


Nu får det vara färdigt med fyllaårandet, smörgåstårtan rinner ut ur öronen på mig snart. Släkten var hit igår och gratulerade, tack allihopa för presenter och en trevlig dag!

Nu blir det Egyptenresan :)

Som började redan på måndagkväll, vi drog iväg direkt efter jobbet och sov på Connect hotell där vi lämnade bilarna under veckan. Vi, det är min och syrrans familjer, 8st personer. Barnen fixade Arlanda och flygresan bra. J fick ont i öronen vid inflygningen och somnade när det var 15 minuter kvar och missade själva landningen. :) På Hurghadas flygplats tog det en evighet att komma igenom alla kontroller men till slut så var vi på väg till Makadi bay och vårat hotell Makadi Palace. Vi hade blivit uppgraderade till en svit som tyvärr kändes lite som en bunker...
med en stor balkong där större delen var totalt värdelös och vi hade bara sol några minuter varje morgon :( Syrrans rum var mycket trevligare och låg en liten bit ifrån oss. Jag var iväg och frågade om vi fick byta och jo... men då var det ett vanligt rum på 4 våningen, visserligen med fin kvällssol men långt från syrran och att låta barnen åka hiss själva....nja... Vi bet i det sura äpplet och stannade i vår svit.

Hotellområdet är stort, P hittade knappt till vårat rum efter hela veckan :) Vi hade även tillgång till systerhotellen Grand Makadi och Makadi family star, både pooler och restauranger. Vilket var tur för poolerna hos oss var så iskalla att det inte gick att bada där. Tråkigt! På Grand Makadi fanns det uppvärmd pool så där plaskade vi en del. När vi inte badade i havet såklart. Vi hade även tillgång till en del av hotellet som vi skulle ha bott på, Sunwing waterworld resort makadi beach. Där hade dom öppnat ett vattenland för mindre barn, en pool med bar och en lunchrestaurang med god mat. Mer om det senare.

Fin outnyttjad pool... men det var ju vinter även i Egypten.

Här råkade det hamna en bild på en kamel...

Hotellet är verkligen tjusigt från utsidan, som hämtat ur tusen och en natt. Ja, insidan var väl också ok men det börjar bli slitet. Vi hade all inclusive och det var jätteskönt. Ja, man kan nog inte ens boka dom här hotellen utan det. Middagsbuffén första kvällen var ingen höjdare så vi såg till att boka a la carte restauranger till dom flesta andra kvällarna. Känns underligt att gå på restaurang och inte betala....bara dricksen. Likaså i baren där uppträdandena var, bara att beställa in. Vi såg väl Lollo och Bernie ett par gånger under veckan..." Lollo, Bernie, minidisco" Det är Vings maskotar för er som undrar. Men även om vi åt på finare restaurang så smakade maten inte särskilt mycket och bakverken smakade ingenting. Barnen levde på stripps och hamburgare. Vi åt på en italiensk restaurang, La Gondola tre gånger och där åt jag det godaste på hela resan, en pizza bolognese. Synd att jag inte åt den första gången vi var där. Då hade jag kunnat äta den tre gånger :) Frukostbuffén var nog det bästa för barnen.
Vi klarade oss från någon värre magsjuka fast det bubblade lite konstigt i magen någon dag. Och på tal om det...undrar om dom rullade sitt toapapper själv från större rullar? Små och luftigt rullade med alldeles för mjukt papper på. Visst, bättre än strävt "fängelsepapper" men det tog ju slut på en gång. Nog med skitprat... Resten kommer en annan dag.

Det mörka hålet i hörnet, bakom trädet, det är våran balkong. Hellhole även kallat.

4 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Kul att läsa om ert äventyr. Mycket fina kort! Vill veta mer och grattis på 20 årsdagen sis...

Vida sa...

Kul att läsa om ert äventyr.. och att få se bilder :)

Lovisa sa...

Åh, fiiiiiiiint :D! Började längta till Egypten nu igen, haha. Synd att ni hade otur med rummen bara. Själva blev vi ju uppflyttade till en stor villa, men även den hade en nackdel. Allt var fantastiskt och så, men varje kväll kom det en massa myror och ibland även kackerlackor.

Det var dock inget större problem för vi hade en flugsmälla med oss som man fick jobba med fem minuter varje kväll (vi gillar inte att döda djur men det gick inte att bära ut alla, vi testade).

Det jobbiga var när man vaknade till mitt i natten av att en myra kittlade en på ryggen ><! Det var creepy för jag har verkligen fobi mot insekter som går på kroppen. Hade ni problem med myror inomhus?

annika sa...

Kul att läsa om resor :)

Läget på lägenhet var ju mindre kul :/