lördag 12 maj 2012

Planterat.


Då ska vi se....vi börjar med torsdagen. Jag var på kursen i Säter, det var en bra kväll med riktigt bra eftersnack och jag fick en sak bekräftad som kändes extra bra :) Bra med andra ord! Läskigt på hemvägen bara, det regnade som sjutton och vattnet hann inte undan från vägen. Vattenplaningvarning!
I fredags var jag, syrran och I och fikade. Trevligt att kackla lite över gott fikabröd. På vägen hem i bilen gjorde jag en liten rörelse med nacken för att få bort håret och det bara gjorde tok-ont i nacken och in under skulderbladet. Jag vågade knappt andas genom stan. Stannande och handlade hemma i byn och fick ta allt väldigt försiktigt ändå så tappade jag räkorna vid kassan så burken sprack. :( Jag torkade medan kassörskan hämtade en ny burk...lite halvpinsamt är det allt. Kom hem och P fick plocka in varorna, jag tog en tablett och lade mig på spikmattan. P masserade mig men det vill inte släppa. Riktigt ont hela kvällen. Av en sån liten grej....
Idag sov vi länge, åt frukost och gick ut till div sysslor. P har grejat med sin golf och jag har varit i trädgården. Trodde inte det skulle fungera men det har gått bra och inte blivit värre. Men jag har tänkt mig för och inte gjort några hastiga rörelser. Planterade mina växter som jag beställde från Odla, bla en styvklematis, aklejor, jättevallmo och nävor. Petade även ner liljelökarna som jag köpte på mässan. Och satte min gräslök och taklök. Vindruvan får vänta lite till. Syrran och L kom och hämtade deras Odla- växter och några krukade jordgubbar som jag grävde upp förra helgen.  Dom torra pinnarna markerar vart jag har planterat, inte lätt att komma ihåg allt.


Sen var det dags att gå in och äta något. Det blev tacos, mumsigt. Plockade bort och fixade lite inne innan vi gick ut igen. Men nu gjorde jag ingen nytta alls....gick mest runt och funderade på hur jag vill ha det och vad som är rimligt. Det är ju två HELT olika saker ;) Jag vill ha ett planteringsbord ute, helst permanent. Trodde jag hade sparat det perfekta bordet...en del av soffan som vi kastade förut. Men ...vi kände att träet var för "gammalt och fint" för att stå ute och bli fult. Tror det får bli en bänk inne i Lillstugan istället. Trodde jag hade platsen också....men...nä. Allra först tänkte jag ha en bänk där, sen planteringsbord och nu bänk igen. Och planteringsbordet har ännu inte sin givna, perfekta plats....Inte den permanenta grillen som vi vill mura eller ev köpa heller....Får fundera ett varv till :) Och tänk om jag kunde få gången stenlagd...och infarten fixad, nytt staket runt tomten och på balkongen, ett miniväxthus av gamla fönster, en ny trappa till huset och till Lillstugan och.... och .... och....listan kan göras lång.
Man måste bara bli glad av sånt här! Påsk och pingstliljor, gullvivor, tulpaner i knopp och pioner som sträcker på sina röda stänglar. 

3 kommentarer:

Laila sa...

Så härligt att se att vårblommorna slagit ut även hos dig! Nu kan allt bara bli bättre!
Nackspärr - inte roligt! Har råkat ut för det några gånger i mitt liv och vill inte göra det igen! Be P att massera din nacke och rygg med någon riktigt verksam olja morgon och kväll, johannesörtsolja om du har, även tigerbalsam kan funka, annars bara olivolja, lindrar.
Kram

Vida sa...

Ja det måste man.. jag blir så glad av alla blommor. Naturen är så vacker i sin föränderlighet..

Igår såg jag att de sålde pioner i kruka, så fina.. men du som kan lite om växter. De måste planteras ut eller hur? Man kan inte ha dem som balkongväxt va?

Kramar från Livb

Tomas Varg sa...

Typiskt 71:or! Gillar ditt ord: Vattenplanningvarning