torsdag 17 maj 2012

Städdag.

I går ringde doktorn och talade om att dom inte hade sett några som helst avvik från det normala på mina röntgenbilder. Det var snabbt marscherat! Men det behövde inte betyda att jag inte har något reumatiskt så han skrev en remiss till reumatologen med tanke på min värk och stelhet. Ja...det är väl bra att han vill ta reda på....
Idag är det som bekant Kristi himmelsfärds dag ( ska det skrivas ihop någonstans? ) och alltså är jag ledig idag och imorgon, gött. Men jag bestämde mig för att jobba mina 6.15 timmar här hemma istället :) Har plockat undan, rensat och slängt, dammtorkat, dammsugit, torkat golven, städat badrummet, tvättat två tvättar osv osv. Så välbehövligt....städning har inte varit högsta prio här sen mamma dog. Nu kommer jag på mig själv med att göra saker på hennes sätt....saker som jag aldrig har gjort så förut :) Köket fick bara golven fixade så det har jag kvar till lördag eller söndag. För imorgon åker jag och barnen till Falun och ska shoppa lite. Jag fick såklart lunchrast och vi åt pizza från restaurang Plankan som var extra god idag. Jag skulle gå med hunden och barnen följde med på sina sparkcyklar. Dom gick in nästan på en gång sen men jag gick en runda i trädgården. Passade på att njuta medan solen var framme och det var väl tur för nu är det grått och regnigt igen.
Undrar om våran Kala tänker komma hem? Eller....hemska tanke...hon inte kan. Ligger överkörd, uppäten av ett rovdjur, instängd någonstans....Ja, jag vet, katter är borta länge ibland men det är inget roligt för det. Jag såg henne sist på fredag morgon tror jag, torsdag eller fredag, är inte helt säker. Och det är lite för länge utan visit hemma. Hoppas hon kommer snart.J hade glömt hjälmen i bilen så han fick ha sin lek/skridsko/pulkahjälm. Inte populärt :)

 Om man tittar noga så ser man bäverhyddan till vänster i bild och till höger alla träd som dom fällt. Kanske syns bättre om man klickar på bilden.


 Årets första papegojtulpan har slagit ut.Hmm...syns också dåligt men dom här vitsipporna har en rosa ton.

Älskar sådana här mini- vårbuketter!

2 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vilken fin vårbukett. Det var väl skönt att få lite städat ändå, trots att det var jobb. Jag har äntligen börjat med grönsakslandet. Det är så härligt när det är dags. :)
Ha en fin helg. /Kram

Vida sa...

Vilka fina buketter.Förstår er oro för katten, hoppas hon kommer hem snart.. man blir så orolig.

Kramar