söndag 27 maj 2012

Säfsen...fast mest om stigar.

Som ni har sett så har vi varit i Säfsen....

På torsdagen packade jag bilen och tog hunden med mig och åkte själv först, dom andra kom senare. Det var varmt, riktigt varmt i bilen med det gick bra med vatten och kisspauser. När vi kom fram till stugan så la vi oss helt utslagna i soffan en stund innan jag bäddade allas sängar, packade upp och åt lite paj. Lämnade Hanna i stugan och åkte och handlade sen tog vi en kvällspromenad som var ok när vi gick i skogen och jobbig när vi gick efter vägen...varmt! Säckade ihop framför tv:n och Bygglov. Just ja... där emellan så mediterade jag medan min torsdagskurs höll på, det var avslutning och jag kunde inte vara med.

Dagen efter var....varm, termometern visade otroliga + 25 grader på eftermiddagen! Som jag visade innan så låg vi på en filt hela förmiddagen. Jag växlade mellan sol och skugga, Hanna valde oftast skuggan. Vi hade det bra med en filt, en bok, vatten och fika. Såg fem personer på hela tiden. Gick en annan väg hem till stugan som slingrar sig över ängarna och in i skogens svalka. Mera vila, paj och tv, den här gången Lets dance och sen en sen kvällspromenad. Och för er som undrar om regnet kom ( ett annat inlägg ) jo, det gjorde det, några droppar och lite åska. 
Men nu....mina älskade stigar :)
Det finns ett område bredvid kyrkan i Säfsen som är helt underbart. Det är hagmark med stenrösen och små dungar av träd. Dom klipper/slår gräset där lederna går redan från tidig vår så man har aldrig blött klibbigt gräs som snor sig kring benen. Sen övergår det mera i lövskog, övergiven fd brukad mark och till slut mera "riktig" skog. Man har massor av vägar att välja på senare men just den här sträckan är sååååå underbar och jag har gått den flera gånger under dom här dagarna. Höga fina gamla lövträd, stora doftande buskage av hägg, mjuka grässtigar och knaggliga stigar fulla med rötter som slipats blanka av många vandrande fötter. Just stora lövträd finns det massor av i området, älskar....

Klicka gärna på bilderna för att se bättre!
Och håller man ögonen på stigen så kan man få se sådana här figurer, just dom här med bara några meters mellanrum. Skalbaggen grävde en håla, som inte syntes alls dagen efter och kopparödlan låg blickstilla fast både jag och Hanna kom ganska nära.  Kvällarna bjöd på magiskt solljus och underbara dofter, jag bara sög i mig så mycket jag kunde. Mina älskade ängar! Använder dom som startpunkt vid många meditationer. Det här är bara en liten del av dom.


Tittar man lite bredvid stigen så finns det små miniatyr- världar att upptäcka, utsökt komponerade. Att kunna ge mig själv tid att stanna och SE, det är så värdefullt för mig. Synd att jag inte har någon bild på dom små blå violer som växte nästan överallt.
Jag återkommer med resten en annan dag :)
Allt gott!

3 kommentarer:

Tomas Varg sa...

WOW, vad vackert!!!! Jag blev faktiskt avundsjuk på dig, vill också gå där :(

linnea-maria sa...

Min stora pojke ska dit på skolresa till helgen :).

Vida sa...

Åh vad vackert. Låter som en helg för själen..

kramar