onsdag 5 juni 2013

Säfsen - Del 2


Lördagmorgon...vaknar tidigt, försöker sova mera men ligger bara och vrider på mig, halvslumrar. Ger upp och går ut en snabbis med Hanna, äter frukost, packar ryggsäcken och går iväg. Så vackert! Solen skiner, fåglarna kvittrar, det doftar gott och vi är ensamma ute, stugbyn ligger tyst. Vi går i maklig takt, stannar och njuter, knäpper lite kort...andas. Det småprasslar i snåren när något litet djur skräms iväg av oss, glad att det inte är stora brak :) Kommer fram till Eldpallkojan och där blir det fika och en längre paus. Alldeles bredvid ligger Säfstjärn, populärt bland fiskarna och vi hejar på några som möter oss på spången. Ja..alltså...fiskare som i killar/män som fiskar...:) " What about sekond breakfast?"


Jag ser allt lite trött ut.... Hjortronblomma.Har det snöat? Nej, det är bara ängsullen som blommar.
Påminner lite om Döda träsken eller vad det heter i Sagan om ringen...

Från Eldpallkojan blir det grusväg en liten bit innan man svänger ner i skogen och kommer till mitt favoritavsnitt av leden. Dom mjuka, slingrande grässtigarna som leder till Kyrkängen. Nu har fler människor vaknat och vi möter både cyklister och vandrare.Fast inte så många att det stör..det är ingen trängsel direkt :) Jag njuter av den vandrande skuggan under träden, av doften från dom lite blötare partierna och av blommorna som omger oss. Framme vid ängen så har solen börjat få sällskap av moln men det är fortfarande fint. Jag filmar lite, knäpper mera kort och stannar för en stilla stund innan vi går ner för backen mot stugbyn igen.

Tillbaka i stugan är det dags för mat sen läser jag lite och sover en stund på soffan, läser lite mera och går en kortis med Hanna. På eftermiddagen/kvällen kommer min kusin med en av sina hundar och hälsar på. Vi pratar och pratar och Hanna är så fjantig :) Sitter i Ms knä och morrar åt hennes hund! En riktig liten mallapa är hon och får gå ner :) Vi åker in till Fredriksberg och köper kebab som vi tar med till stugan och pratar lite till. Jag och Hanna följer med dom en bit på vägen och när vi sagt hejdå och är på väg tillbaka så brakar det till rejält i skogen. Tur att det gick åt andra hållet...Jag läser lite och sen börjar det åska och regna och det regnar ordentligt. Hanna morrar åt det :)


 Jodåsåatt....i Fredriksberg kör dom med suparkvällar :)


Söndagen betyder städ och hemfärd. Jag lämnar nyckeln och åker hem till M för att säga hej då. Och får träffa hennes sambo och resten av hundarna. Hanna är inte riktigt lika stöddig men nog så kaxig. Vi pratar en stund, går en sväng så Hanna får kissa och sen är det dags att åka hem. 
Det har varit en skön helg, lugn och ro och inga tider att passa. Jätteroligt att få spendera tid med M, rida och prata, tror vi skulle kunna prata hur länge som helst.:)
Tack för den här gången!

2 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vilka härliga bilder!! Åh den där semestern behöver du <3

Tomas Varg sa...

Jättefina foton. Nu blev jag sugen på att åka dit :D