lördag 19 december 2015

Inför jul..


Det börjar dra ihop sig...men ingen julstress direkt i det här hemmet. Inte än iaf. :) En dag så plockade jag fram julkrubban och gjorde i ordning runt den. Och planterade några hyacinter som doftar gott nu.
Igår så bakade jag chokladmuffins och kolasnitt och vi tog in granen. Väldigt stor gran i år så ljusslingan räckte inte riktigt till...vi har en ledslinga nedtill nu och det ser f*n mig inte klokt ut...men det är inte vi heller :) Tror vi ska skaffa en ny belysning till nästa år.
Idag kokade vi kola, bytte till jultextiler och A har gjort läxa. Ja, han har hemkunskapsläxa som ska vara klar i maj så han har tid på sig men hittills har han inte gjort någon uppgift alls. Idag blev det stekta fläskkotletter och lövbiff med sås och hemgjorda klyftpotatis. Det blev supergott!


För kaninerna är väntan snart över, på nyårsafton sätter vi ihop dom igen. Om hon inte har fått ungar då förstås...hoppas inte!Så här såg det ut ute idag, sol som inte orkade igenom molndimmorna.

Den här nässelfjärilen satt på dörren i källaren, dumt ställe att övervintra på tyckte jag. Flyttade den till vedboden istället.Läxmaten :) Det fanns sallad också men den "simmade ur bild"  :)

Nu ser familjen på film, som jag redan har sett, och jag bloggar och surfar lite. 
När jag vaknade i går morse så hade jag jätteont i höger handled, verkligen ont. Men jag grejade på ändå och i går kväll gjorde det superont och handen var svälld :( Smorde med voltaren och tog en av mina reumatikerpiller. Lite bättre idag iaf men handen var helt stel imorse. Hoppas det går över, har ju två dagar till att jobba innan ledigheten. Lääängtar efter att få vara ledig med min familj.

3 kommentarer:

linnea-maria sa...

Saknar mina kaniner, men så mycket som jag jobbar nu har jag inte tid för husdjur. Ha en fin jul <3

Laila sa...

Julen och julpyntande i all ära - jag firar hellre idag när det är vintersolstånd och ljuset vänder tillbaka!
Allt gott!/Laila

Tomas Varg sa...

Önskar att jag hade barn som lagade mat till mig :)
Såg jättegott ut :)