lördag 9 januari 2016

Snart slut på ledigheten.Så fick vi lite mera lätt fin snö, vackert. Himlen har varit blå, så blå och om kvällarna rosa. Senare har snöflingorna setts dansa i skenet från gatlamporna...men utan musik,för ute blir det så sällsamt tyst när snön faller. Någonstans läste jag att " when snow falls, nature listens" ,alltså när snö faller så lyssnar naturen. Jag tycker det är mysig att vara ute i mörkret när det snöar fint...alltså inte i snöstorm :) Eller för den delen när det är sådär tyst och tomt ute...man känner sig ensam i världen..mysigt :) Men sen är det skönt att gå in i värmen igen, helst nu, tempen ligger runt -15 grader och vi har haft upp mot -20. Då vill inte jag vara ute så långa stunder.På måndag börjar jag att jobba igen efter 19 dagars ledighet! Tog ut fyra dagars ledigt :) Det har varit sååååå skönt och nej...jag ser inte fram emot att börja jobba igen. Skulle lätt kunna vara hemma och "loda" jämt.
Helgen blev inte som jag hade tänkt mig men det blev bra ändå till slut. I kväll har A en kompis här som ska sova över och alla tre barnen spelar ihop på datorerna, P är hos en vän och ser på hockey och jag har läst ut Blodssystrarna av Michael Mortimer. Inne i ett läs-skov just nu. Jag började på Mons Kallentofts böcker om Malin Fors och har läst Midvinterblod och Sommardöden men stack emellan med den här nya av Mortimer när den damp ned i brevlådan. Dom tidigare böckerna i samma serie är också bra, dom heter Jungfrustenen och Fossildrottningen. Påminner om Dan Browns böcker ifall ni gillade dom. ( Några exempel är:  Da Vinci koden, Änglar och demoner, Den förlorade symbolen ) Nu ska jag plocka fram bok tre i serien av Kallentoft, Höstoffer.
Ha det!

2 kommentarer:

Laila sa...

Ja läsning av goda böcker hör till vinterns njutningämnen!
Så vacker det är hos er!
Förstår att det tar emot att börja jobba igen. Känner mig verkligen privilegierad som pensionär även om jag yrkesarbetar en del fortfarande:-)
Allt gott!/Laila

Tomas Varg sa...

Så typiskt 71:or att vilja vara hemma och "loda"
Men nu får det minsann vara slut på din ledighet! Slöhög ;p
Fina foton, jag gillar solen genom trädstammarna :)