fredag 25 mars 2016

Snö, inte snö, snö, inte snö.Ja, det blev extra lång påskledighet för mig då jag inte han tillfriskna och jobba något innan. Är inte helt ok än, det är jobbigt att göra saker och jag är tät "högt upp i näsan".  

En morgon när vi vaknade så var världen inbäddad i ett fint täcke av snö. Som var helt borta till kvällen, grått och blött. Nästa morgon trodde jag att jag såg fel när jag öppnade dörren....sol och fin snö igen...någon med mig skämta aprillo? Trots sjukdom så gick jag och Hanna över vägen och ned i skogsdungen som skiljer oss från sjön och knäppte några bilder. Det var så vackert. Men nu är den snön borta igen och det mesta av den gamla snön också. Det är väldigt blött och mjukt på gräsmattan.


Hanna travade rakt ut i vattenpölen, vände istället för att gå över och blev rätt blöt. Skyndade mig att knäppa kort för att få in henne i värmen. På tillbaka vägen så går det dumma våpet ned i samma pöl igen! Och inte hör hon när man ropar eller säger till henne, måste höja rösten rätt rejält innan hon hör något.
I går, skärtorsdagen så kände jag mig lite bättre och städade åt kaninerna. Mycket grankvistar som tinar fram efter julgranen som dom hade i utehagen. På eftermiddagen åkte jag och J upp till Ica och mötte A efter skolan. Dom ville vara med och köpa godis så dom fick sånt som dom verkligen gillar ;) A var rätt trulig och skyndade på oss, var trött och ville hem sa han. Senare så kom han ner och sa att han inte mådde bra, hade inte ens smakat på sitt godis. Nån timme till så var kräkningarna ett faktum, men bara två gånger. Han hade feber, mådde illa och fick konstiga utslag i ansiktet. Såg ut både som finnarna blev mera aktiverade och som små tunna bristningar, mest under ögonen och runt munnen. Dom är kvar än men han mår bra och har ätit lite utan problem. Igår somnade han i soffan och mindes inte ens att jag bäddat åt honom på en madrass i vardagsrummet. Ville att han skulle ha närmare till badrummet om det behövdes...och ville inte ha något i soffan ;) Stackarn, han var verkligen eländig.

Så...det betyder att allt vi hade planerat blev lagt på is, ingen vill ju träffa nån som haft magsjuka i familjen. Men det blir fler gånger :) Jag har städat/ sanerat badrummet och tvättat sängkläderna han använde, bara för att liksom...man vill bara få känslan av rent och nytt.  Ikväll ska jag och barnen äta tacos och jag ska se på lets dance.

Önskar er alla en trevlig helg!3 kommentarer:

Laila sa...

Hoppas att det "bara" är vinterkräksjuka han råkat ut för!
Fina vinterbilder men jag är inte avundsjuk! Nu ska det vara blommande vår tycker jag!
Fortsatt skön påsk önskar Laila

Annica sa...

Nä,det här är lindrigare än vinterkräksjuka tycker jag :) Och vi längtar också efter riktig vår! :)

Tomas Varg sa...

Inte snö!
Men jösses vilka fina du tagit på träden och dimman. Jag har suttit länge och tittat på dem nu. Otroligt vackra!!!