torsdag 22 juni 2017

Kvällspromenader och sommarsolstånd.Hej på er, hastar in och kastar upp några bilder. Det har varit en hektisk dag och jag har fått massor gjort. Jag har varvat tråkiga saker som tvätt, städning och matlagning med roligare som att plocka blommor, klappa kaniner och njuta av solen. Hann även till gravarna med  några av blommorna. Nu tänkte jag strax se på Sommar med Ernst...blandade känslor ang det programmet men det är lite mysigt. 
Syren " Sensation"Jättefin krona som svärmor har dekorerat. Tack!Sommarsolståndet....årets längsta dag då solen står som allra högst på vår himmel. Jag hade en enkel ceremoni för mig själv i Lillstugan och sen gick jag ut i naturen en stund för att andas, lyssna och bara vara. Det var mycket tissel och tassel i skogen.
På altaret dekorerade jag med mycket grönt, Gudinnan fick kaprifol runt fötterna och Guden fick såklart ekblad. Vaserna på bordet är även dom olika i formen, rundare på den ena sidan med bulligare bukett medans den andra är rakare och blommorna stramare.  En av stenarna är avlång och den andra är rundad. Gult för solen och grönt för hur naturen ser ut just nu. Finns många olika knep och sätt att tänka på när man dekorerar.Solen går upp bakom Lillstugan och Andligt-Jordligt.Sommarsolstånd eller Litha, vårt midsommarfirande känns som en mix av det och Beltane.Gudinnan, här i form av Venus från Willendorf, och så rådjursskallen som Den behornade guden. 


1 kommentar:

Laila sa...

Vi tar det lugnt i år av förklarliga skäl...
Önskar dig en fin midsommar!
Kram