torsdag 29 juni 2017

Mycket natur idag.Jag började min dag med att skjutsa J och en kompis in till stan där dom skulle ta båten ut till Hellmansö. Dom var där på dagkollo och hade haft roligt.

Hemma igen så åt jag frukost, föste in båda hundarna i bilen och åkte upp mot byn. Sen tog vi en lång härlig promenad runt strömmen/ ån i Svärdsjö. Det är så mysigt med allt rinnande vatten och små broar. Tyvärr så har dom grävt och gjort bättre, fast sämre, väg på ett ställe.  Det har varit en fin skogsväg, nu är det knöligt, stora stenar, kalt och fult. Minns inte varför..tror det blev nån tillfixning av bro eller något. Kan ju åtminstonde göra vägen någorlunda slät...var som att gå på en plöjd åker.
Men resten av vägen var trevlig, träffade en arbetskamrat och när jag kom tillbaka till bilen så pratade jag en stund med min morbror. 
Då såg jag en Nomor-bil och tänkte att nu är myrbekämparen på väg hem till mig! Men ingen hade ju ringt än... Åkte hem iaf och väntade. Och när "myrsloken" klev ur bilen så var det en fd arbetskamrat, det var ju roligt att träffa honom :) Han sprejade på något medel vid ingångarna och runt om där myrorna är. När jag tittade ikväll så såg jag inte en enda levande myra! Inte kom det någon ut när jag bankade på väggen heller. Får se hur det ser ut i morgon och om nån dag. Hoppas dom är dööööööda. Förlåt...men inte i min stuga, håll er i naturen. Glada pudlar på promenad.Lite läskigt var det allt, men dom gick snällt över utan krångel.Så vackert.Så möts man av det här fula... knöliga och tråkiga att gå på.Korna blängde på oss och vi gick fort...ville inte ha kor flåsande i nacken :)Lite vila och vatten innan sista biten hem, Hanna skyndade sig att lägga sig på min jacka på bänken. Tuss ville hellre nosa om det fanns nån kvarglömd mat. 

När myrbekämparen hade åkt så lade jag i en tvätt och tänkte rensa i en rabatt. Men A ville testa att göra piroger så jag hjälpte honom och vi åt. J kom hem och var trött och nöjd. P hittade bildelar på en annons och skulle åka och titta på det, jag tänkte åka med honom. Men så såg P en skylt vid postlådorna om blomstervandring här i  byn. Just ja! Det hade jag glömt. Så jag blev hemma och åkte till mötesplatsen istället. 
Det kom mycket folk tyckte jag, vi blev 29 st med ledarna. Jag tänkte att vi blir väl runt 10 st. Men så mycket vandring blev det inte och dom " bad om ursäkt" för falsk marknadsföring :) Det visade sig att vi skulle gå på ett mindre område, både på och i anslutning till vår bygrannes gård. Han var så snäll och lät oss trampa omkring och titta på hans mark. Många fina blommor och det mest " rara" var en lite ovanlig ormbunke som heter låsbräken. Det fanns runt 10 exemplar lite utspridda på området och det var tydligen ovanligt att hitta så många på samma ställe. Iaf här hos oss. Det tog ca två timmar och var väldigt trevligt. Bra och pålästa guider. Låsbräken. Om man kollar på formen på delar av bladen så ser dom ut som bladen på en ginko. Det är ju coolt med tanke på att både ormbunkar och ginko är väldigt gamla växter. Det syns inte så bra på min bild, men googla. :)
När jag kom hem så hade svärmor varit hit och hämtat Tuss. Jag tittade på Ernst och Hanna sov djupt bredvid mig, just nu ligger Katla i mitt knä och Franz har inte setts till på hela dagen. Det stör ordningen lite att ha en annan hund här :) Även om alla kommer överrens. Tur det så vi inte behöver hålla på och passa dom eller stänga dörrar. 
Nu är jag lite mör känner jag. En väldigt skön dag med mycket natur, knappt varit inne. I morgon blir det nog rensning...eller iaf trädgårdsarbete. Resten av helgen kommer att tillbringas på kurs.Inga kommentarer: