torsdag 30 december 2010

Någon sorts årskrönika 2010.År 2010 är snart slut och jag tänkte försöka sammanfatta året, lite kort. Tyvärr så ligger bilderna lite hur som helst, det får ni ta :)

Vi börjar väl från början då med januari, som var väldigt kall med mycket snö. Barnen tog den sista sprutan mot svininfluensan och J reagerade mot den och blev lite sjuk. Jag, syrran och mamma bokade en resa till Kreta i maj. Och vi började borra efter bergvärme, med allt vad det innebar. Inget fungerade som det var tänkt och det blev fyra hål istället för ett. Och P fyllde år såklart.
I februari blev bergvärmen äntligen installerad, skönt. A fick börja med Concerta och våra liv lugnade ner sig flera hekto. Vilken skillnad! Tyvärr så fick P besked om konkurs på sitt företag, en segdragen historia.
I mars fyllde J år, jag var och såg Buddy Holly musical i Leksand och vi var på museum på lovet.
Johannes och Maja. Vi tog bort katten i december.

I april hade vi möhippa för M hos PA, trevligt. Våren började göra sig påmind, blåsipporna blommade och vi firade Valborg nere vid sjön. P fick gå ifrån jobbet :(
Och i maj stod M brud till sin H och jag fick lov att vara hemma, A hade magsjuka :( Men I maj klarade syrrans N körkortet, jag sådde mina frön i kökslandet och vi åkte på några fina turer med fyrhjulingarna. P började sommarjobba på pappersbruket i Grycksbo. Och så åkte vi äntligen till Kreta! Jag, mamma och syrran var i Agia Marina på ett hotell som heter Stefan Village. Ok hotell men vädret var kallt även om vi hade några fina dagar också. Och jag gick Imbrosravinen själv :)


Tjejhelg i Kloten på höstkanten.

I juni var A med på fri-idrottsdagen på Svärsdjö IP och han skötte sig bra. Ännu fler turer på hjulingarna innan det var dags för skolavslutning. Jag var på 20års jubileum med jobbet på Såstaholm samma dag som det var sommarfest på jobbet på kvällen. Fullspäckad dag! Vi firade midsommar på hjulingarna, grillade och hade en fin tur. Hmm...tror jag tog ut hormonspiralen och satte in en kopparspiral istället. Eller om det var i början på juli...
Fyrhjulingarna i sommargrönskan.

Så i juli var det dags för semester. Efterlängtad! Vi åkte till Säfsen och bodde i stuga i några dagar, hunden var med och barnen tyckte det var roligt. Och jag fick rida islandshäst, längsedan jag satt i sadeln. Peder köpte en annan fyrhjuling, vi badade och latade oss. Det var varierande väder den här sommaren och när det regnade så började vi med As rum. På tiden!
Och i augusti blev det klart, nåja, det saknas fortfarande gardinstänger och så men han bor inte där än. Vill inte bo uppe ensam. Vi var till Furuvik en dag, åkte ännu mera fyrhjuling och hade det bra. Dags att börja jobba igen.
I september var jag och barnen sjuka i en långdragen förkylning med hosta. Jag var hemma i två veckor. Sålde kläder på barnloppisen i Vika och sen hände det inte så mycket mer.
En grekiskt trädgård med en fin kyrka som dom tänder ljus i på kvällarna. Jag kan tänka mig en sån i min trädgård.

Oktober kom och jag åkte på tjejhelg i Kloten där vi passade på att fira S. Och som vanligt gick vi i skogen, åt god mat och pratade. Jag och P firade 10 år ihop, vad fort det går! Vi åkte till Stockholm på Volbeat konsert , det var bra. A var in till Hab på uppföljning och J var på 5 1/2 års kontroll. Båda skötte sig bra. :) Jag var med PA hem till kompisar till mig på "andeutdrivning", väldigt spännande!! Och kopparspiralen åkte ut, det fungerade bara inte. Provade minipiller med struntade i dom också. Hormoner är skit.
A fyllde 8 år i november och jag fyllde 39. A hade filmkalas och var väldigt nöjd med det. Men han hade haft det lite jobbigt så efter att ha prata med doktorn höjde vi hans medicindos en smula. Jag var på teater med tjejligan, väldigt bra och roligt. Medan jag var på den så utökades kusinskaran på Ps sida. Hans syster fick en liten kille till, välkommen H! Själv så gjorde jag tvärtom, jag var till lasarettet och pratade om en sterilisering. Eftersom jag verkar få huvudvärk av hormonerna. Och det tyckte hon jag pratade med lät vettigt så jag fick godkänt. Sen var det dags igen, sjuk med frossa och det visade sig att jag hade streptokocker och fick penicillin. Tänkte jobba igen med så började ryggen krångla, till doktorn och blev sjukskriven.
Så till slut blev det december. Hanna fick åka och ta bort tandsten, vi städade inför julen och det var julfest på Dössberget i Bjursås. Jag och P åkte till Valbo för julklappshandel och då ringde dom och erbjöd mig operationstid veckan efter. Bara att tacka ja. Så på måndagen var det dags. Operationen gick bra men jag mådde skit av narkosen. Hade ont efteråt, både i såren och inne i magen. Var hemma några dagar. Vi bestämde oss efter en massa funderingar att ta bort Maja, hon verkade inte må bra längre, kissade inne osv. Jobbigt....väldigt jobbigt men nödvändigt. Nästan 16 år fick vi ihop. Men inte nog med det....det knäonda som jag känt av blev värre och knäet svullnade upp. Till VC igen och doktorn undrade om jag ville ha klippkort :) Han trodde på menisken och skickade remiss till röntgen. När det blir får vi se. Sen var det äntligen dags att fira jul, få vara ledig och vara med familjen. Vi var hos Ps syster på julafton och hos mina föräldrar på juldagen och nu är det snart nyårsafton. (Och så...näst sista dagen på året så rånar några personer banken i Svärdsjö!) Jag önskar mig ett år med en frisk och stark kropp, en glad, frisk och harmonisk familj och nya trevliga utmaningar! Gott nytt år till er kära läsare!
Februari 2010, P skottar av taket på Lillstugan. Kan nog bli samma jobb i år.

6 kommentarer:

Vida sa...

Gott Nytt År Annica! Spännande att läsa om hela året i ett svep.. jag gjorde en mer punktartad uppställning förra året men jag tror att jag lägger ambitionsnivån så jag vet inte ens om jag gör nån sån i år.. men man vet ju aldrig.

Gott Nytt År i alla fall. Hoppas 2011 kommer att innehålla allt det du önskar.

Kramen från Liv

Annica sa...

Tack så mycket!

Monika sa...

Det hinner hända en hel del under ett år... Hur kan du komma ihåg allt? Jag måste nog ta upp mitt bloggande igen så att jag kan komma ihåg vad som händer i mitt eget liv :)
Ta hand om dej och ha ett gott och friskt nytt år
Kram M

Annica sa...

Monika...vadå komma i håg allt?? Jag kollar ju i bloggen såklart :)

Monika sa...

Kunde nästan tro det va ;)

Livskrafter sa...

Gott nytt 2011 på dig
Så du håller till i närheten av mina trakter alltså ?!
kram
Emma