måndag 21 februari 2011

Stjärtmesar.

I lördags jobbade P hela dagen och jag och barnen var inne och var mer eller mindre sjuka. Båda dom hade feber och hosta medans jag hostade och snorade. Jag såg att fåglarna hade slut på mat så jag tog med mig Hanna ut fast det var så kallt. När jag knöt fast en ny talgboll så började det pipa och tjirpa ovanför mitt huvud och när jag tittade upp så satt det ett gäng vita söta orädda fåglar och tittade på mig. Jag skyndade mig att fylla på mat så dom kunde få äta. Jag och Hanna tog en kort,snabb och kall promenad, hämtade posten och skyndade oss in. Hämtade kameran, helt död. Hämtade laddaren, ingen ledig kontakt, in i ungarnas rum och äntligen kunde jag knäppa några dåliga bilder på fåglarna. Som visade sig vara stjärtmesar. Hade nyss kollat på dom i min fågelbok och är jätteglad att få ha sett dom på riktigt.Fyra stycken på samma talgboll. Enligt fågelboken så håller dom ihop i familjegrupper från sommaren och under vintern.
Som sagt, dåliga bilder. Googla dom gärna, så himla söta och mycket vitare!

Igår och idag fortsätter vi med att vara sjuka. J är värst den här gången med en temperatur som håller sig runt 39 grader. Men han är vid gott humör ändå och vi tar det så lugnt, gör ingenting just. Spelar x-box såklart, A jobbar lite i Flex ( mattebok) och J i sin Bamse bok. Jag surfar och läser. Har läst ut Borta bäst av Sara Kadefors, en helt ok bok. Påminner lite om En nubbe och pizza i Alfta av Saw Alonzo.

Men...det här med att göra ingenting...varför gör jag inget??? Jag är helt enkelt så less på att försöka hålla ordning här hemma att jag numera skiter i det. Vi behöver verkligen verkligen göra i ordning övervåningen så vi kan få till det här nere. Längtar efter ett rum att ställa in datorn i, att få undan tvättkorgen, kläder och Js klädbyrå från vårat sovrum, osv osv. Men ingen gör något..... Ja, just nu är jag sjuk, men annars då? Ja, det är jobbigt att arbeta, ha den jävla huvudvärken och göra allt vanligt som hör ihop med ett hem. Men ändå..... Min energi räcker inte till bårdnedtagning, spackling och slipning, målning och flytta runt möbler just nu. Kanske aldrig.... Fast jag vill och längtar. Vore kanon att ha haft det klart till J fyller år och det hade inte varit någon omöjlighet. Men... ingen gör något.

2 kommentarer:

Kvistas sa...

Skickar Lite Energi...om man nu kan det!!
Jag vet faktsikt inte hur jag orkar eller vart jag får energin ifrån.....Men har vi någon dag med Inget planerat så blir jag galen efter några timmar.....blir olidlig för omgivningen så jag försöker se till att hålla igång för det känns bäst i mig då!!
Massa Kram Anki

linnea-maria sa...

Stackars dig Annica! Det är bara lite energi och friska barn som behövs! Det var inte längesedan jag var i en sån svacka själv. Ta och släpp kraven för ett litet tag pyssla om dig själv och grabbarna först och främst. Många varma kramar /Therese