söndag 8 maj 2011

Familjen är utökad!


Operation flytta upp barn inleddes med att jag tömde mina bokhyllor i hallen uppe, vi bar ner dom och jag plockade i böckerna igen. Dom senaste dagarna har vi plockat, sorterat, slängt, skänkt och stuvat om. Stora förrådet på övervåningen har fått sig en ganska ordentlig genomgång och vi har saker överallt. Det är en aning frustrerade men det blir bra när det är klart. Barnen sov uppe båda två för första gången på torsdagkväll...eller var det onsdag? Det gick i alla fall bra. Och mitt i allt detta.... På fredagen slutade jag lite tidigare, vi åkte till IKEA för en snabbtitt men kom bara hem med ett skrivbord till J och något litet plock. ( nej, inte servetter eller värmeljus) Vi var in på Jennys hund och katt och köpte kattlåda, spade, kattsand, skålar och ett nytt halsband till Hanna. Sen åkte vi till Gävle och köpte två nya familjemedlemmar. Kattmamman Kala...vilket kanske kommer stavas Khala, det känns bättre och hennes lilla gråa kattunge. Som heter Hicke, efter pojken i Draktränaren.

Kala och Hicke myser. Hon är betydligt snällare än hon ser ut på den här bilden :)

Det har gått ganska bra. Katterna fick börja med att vara instängda i barnens gamla rum och vi lät dom vara ifred med sin låda och mat. Kala gillar inte Hanna utan fräser och har tom anfallit henne men det är vi som har blivit rivna när vi avvärjt attacken. Klart hon skyddar sin unge mot den lurviga nyfikna hunden. Hon har träffat hund förut så vi hoppas att det ger sig. I morse tex så satt jag och hunden på golvet i köket medan Kala låg lugnt under bordet och Hicke klättrade omkring och lekte. Men katten varnar när hon tycker Hanna ser för intresserad ut. Och nu på kvällen så är alla lösa i huset och Hanna bryr sig inte lika mycket. Men det är ett passande med dörrar...vill inte att Kala ska smita ut. Och vi vill inte ha kattungar. Hon ska kastreras snarast möjligt. Men Hicke tuttar lite på henne än, kan man göra det då? Fast det mest är gostuttning verkar det som. Ska ringa veterinären och fråga. Kollade på nätet, minst två veckor efter avslutat diande....så länge kan vi nog inte ha henne inne...undrar om hon redan kan vara på g igen? För hon var ute hon förra ägaren..... gah!
Svärmor var hit en sväng idag och senare kom mamma och pappa med L, alla ville kika på katterna :)
Vi har fortsatt våran rensning idag och jag har även grejat med jordgubbslandet. En del plantor hängde nästan löst i luften, dumma sork. Två tvättar har det också blivit, skönt att kunna hänga ute. Och skönt med sol! Nu tror jag att jag måste gå upp och hämta ner kattungen, busar på barnens rum, jag hör att dom inte kommer till ro. Nähä, nu kom han ner själv. Gå och lägg er ungar! :)

2 kommentarer:

Mysterylady sa...

Spännande med nya familjemedlemmar :) Här blir det inte några husdjur på lääänge....

Anonym sa...

Vad roligt :) Söt! //Bror