söndag 22 maj 2011

Hicke har ordet.


Hej!
Jag heter Hicke och har nyss flyttat in här i Hunsen. Hicke i Hunsen. Det låter väl bra? Min mamma Kala är också med, det är skönt, för det skulle vara lite läskigt att bo själv. Och här finns en hund, som jag egentligen inte är så rädd för, vi har nosat och så på varandra men mamma brukar passa på att läxa upp hunden i alla fall :) Jag har snart undersökt varenda vrå i huset utom det ställe som dom kallar för källaren. Mamma säger att det inte är mycket att se.... Men igår, då hände det grejer! Dörren ut lämnades öppen ... först glodde jag bara men den minsta människan i familjen och hon som verkar vara deras mamma satt där och lockade på mig. Jag tvekade ändå, men då kom min mamma och sa att det var ok, så då klev jag väl ut då. Det var som ett golv därute och under det var det perfekt att sitta och spana. Jag var ut på små korta vändor... sen fick det vara bra och jag gick in igen och sov. Senare på dagen kom mamma in med något spännande! En mus!! Jag kastade mig över den och lekte jättebra. Men den där mammamänniskan kom och tog den för mig! Taskigt va? Hon muttrade något om att det var bra att mamma tog möss, men inte att hon tog in dom. Vart skulle hon annars ta dom?

Jag brukar passa på att tutta lite på mamma när hon kommer in och har varit borta länge...det är så mysigt och då spinner vi båda två.

I dag var jag ut igen och då var jag tuffare. Utforskade ett ställe fullt med växter, en rabatt sa dom visst att det hette. Och så finns det ett till hus på gården, luktade en massa gott därunder, som den där musen ungefär. Också ett perfekt spanställe. Mamma och jag gick omkring lite, jag ville leka men inte hon, hon blev faktiskt riktigt sur. Jag tror att hon på något sätt talade om för mammamänniskan att hon skulle ta in mig igen. Jag åt och somnade direkt.


När min mamma inte är inne så får det duga med en människa. Jag somnade fast den där hunden satt bredvid och glodde och darrade.

Min allvarligare look...

....och min " kolla på mig vad söt jag är" look.

Ha det så bra tills vi hörs igen! / Hicke

1 kommentar:

Annika sa...

Sååå bedårande söt.. :)

En av våra katter .. som har nästan samma färg som Hicke.. ligger också så där när han ska fjäska.. :) Eller sover,,,