torsdag 23 juli 2009

Hälsingland.

Jaha..tyvärr så vill inte Blogger samarbeta så jag kan inte flytta bilderna. Skit.


Det här är från Träslottets lekplats. Dom hade en massa roligt.Ja, det här är en varg på Järvzoo. Vi fick se dom alldeles vid staketet men dom var svåra att få på bild då dom rörde sig hela tiden.

En del av Orbadens fina stora badplats.
Halvdålig bild på björnarna men jag ville att ni skulle få se färgen på mamman där bakom, trodde inte dom var så ljusa i färgen.
Ok...här kommer texten!!

Trots fortsatt sjukdom så packade jag, mamma och barnen in oss i bilen och åkte mot Undersvik i måndags. Det tokregnade HELA vägen upp till Bollnäs. Vi fick fika i bilen, det gick det med. Sen stannade vi på A&H och kollade på allt plock som dom har där. Inte lika bra saker som sist jag var där, barnen köpte några leksaker, som gick sönder nästan direkt. Vi åkte vidare. Tänkte stanna på Träslottet i Arbrå på vägen upp men regnet satte stopp för det. Framme i Undersvik och stiftsgården hämtade vi nyckeln till vårat trebäddsrum och gjorde oss hemmastadda. Barnen var nöjda över våningssängen. Vi kunde inte sitta inne resten av dagen tyckte vi så vi trotsade regnet och tog en promenad ner till kyrkogården. Korna efter vägen blev väldigt nyfikna! Hela flocken kom muande till staketet och följde efter oss. Dom tre hästarna mitt emot glodde en del dom med :) När hungern satte in åkte vi tillbaka till Vallsta och åt rätt äckliga hamburgare. Då var det uppehåll så vi kikade omkring lite. På tillbakavägen stannade vi i Orbaden, vilken strand! Rekomenderas till er med husvagn. Skönt för oss att få gå omkring lite utan regnkläder. Vi undersökte även Orhall, som visade sig vara en stuga i vikingastil som man kan hyra.
Dagen efter åt vi frukost uppe i stora huset, packade ihop våra saker och åkte mot Järvsö. Framme vid Järvzoo löste vi biljett och började våran ca 2 timmar långa promenad. Vi hade sådan himla tur att vi fick se alla intresanta djur! Björn, varg, lo, järv, kungsörn och en hel del vanligare som tex myskoxe, älg, ren och fjällräv. Barnen tröttnade lite och kinkade just när vi vuxna tyckte det var som bäst, vid rovdjuren och deras ungar. Dom gillade nog dom vilda ekorrarna bäst, dom sprang helt orädda omkring och stal mat av dom andra djuren.
På hemvägen stannade vi vid Träslottet och för barnen var nog det resans höjdpunkt. Dom hade en stor lekplats med en massa roliga och lite ovanligare lekmojänger. Vi betalade inte in oss på själva utställningen inne i huset, som vi blivit varnade för var rätt värdelös. Jag ville ju mest se trädgården som dom skriver så gott om på sin hemsida. Mmmm...skulle kunna vara jättefint, dom har tänkt rätt med en massa små rum och byggnader. Men sorgligt vanskött. Det står att dom vill inspirera och visa att det går att ha trädgård även högre upp i landet (nähä???) Det enda som blommade just nu var rosorna, några klockor av olika slag och så brandliljorna. Resten var mest ogräs. Det fanns en samling pioner uppe vid huset som säkert var fint vid blommningen men...helhetsintrycket av trädgårdsdelen var "för mycket och för fort". Alltså, det känndes som att man byggt och anlagt mer än man klarat av att sköta. Fast jag vet att det var bättre skött förr... Vi fick knappt barnen därifrån och för er som reser uppöver så tycker jag att ni ska planera in ett stopp så barnen får leka av sig. Vi var hungriga och åkte till Alfta och åt. Sen somnade mina små pojkar så jag och mamma fick prata ifred för första gången :) Skönt att vara hemma igen.

2 kommentarer:

mormor sa...

Ja, så var det.

Susanne sa...

Tråkigt med träslottet. Vi får ta en tur ner till Rosendal i stället :)
Kram Susanne