söndag 25 oktober 2009

Hemma från Kloten.

Hej hej!
Ska försöka få ihop ett riktigt inlägg och inte bara bilder från mobilen.
Jag hade en stressig fredagsmorgon, förutom det vanliga med frukost, påklädning och skjutsande till skola/dagis så ringde jag till VC. Amadeus hade fått en lapp med förtur till svininfluensavaccination. När jag lämnat barnen åkte jag hem, gick en snabbis med Hanna och åt min egen frukost. Sen ringde VC upp och vi pratade en stund och kom fram till att A skulle vaccineras. Fick tid samma eftermiddag...hmm...jo, jag tog den och hoppades att P skulle hinna hem i skaplig tid. Duschade, ringde dagis och förlängde tiden en stund till och packade bilen. Till skolan och lämnade en lapp i As skolväska som skulle visas upp på VC och pratade med A. Han blev såklart glad, han har väntat på att få ta sprutan. Knasiga unge! (det hade gått bra och han hade bara lite ont efteråt) Sen hämtade jag upp Susanne och vi åkte till Ingela där allt packades in i hennes bil. Vidare mot Burger King för en snabblunch innan vi styrde mot Kloten. Stannade i Smedjebacken på ett ställe som heter Nisses och glodde lite, köpte en vinteroverall åt Johannes. Kom äntligen fram, hämtade nyckeln och installerade oss. Eftersom vi tyvärr hade folk som fått förhinder så var vi ju bara tre vilket innebar varsitt sovrum. Lyxigt!
Vi tog en kort promenad och kikade runt lite innan tacosen. Sen var det soffmys för hela slanten.
Lördagen hade vi tänkt tillbringa i skogen men vädret inbjöd inte till det. Vi åkte till Kopparberg på shopping istället. Hittade en jättemysig secondhandaffär där jag och Susanne fyndade kläder och Ingela en klocka. Jag köpte en rutig 50-60tals klänning, ett par skidbyxor åt A och ett par Miss sixty jeans. Vi hann med några loppisar och nån vanlig affär också innan allt stängde.
Åkte mot Kloten igen och kom på att det skulle finnas en lanthandel som kanske var värd ett besök, det var den tyvärr inte när vi väl kom fram. Men vi hittade ett fint grillställe med slogbod. Hemma i stugan igen så gjorde jag fläskfilè, champinjoner och ost i lite grädde i ugnen och Susanne gjorde vitlöksbröd. Till efterrätt blev det Ingelas chokladkaka med vispgrädde. Supersmaskigt! Vi hade ju tänkt göra en liten utflykt bara på förmiddagen....men tyvärr så blev det rätt länge...så...det blev ingen skogspromenad *skäms lite* Men huvudsaken är väl att vi hade trevligt?! :) Vi tog ju kortare promenader titt som tätt.
Söndagen inleddes med frukost och tvtittande, det brann ju i Falun fick vi sms om. Städade, lämnade nyckeln och köpte ved. Åkte hemåt och stannade i Ulfshyttan för kolbullegräddning.
Väl hemma i Falun sa vi hej då och tack för en trevlig helg!

3 kommentarer:

Susanne sa...

japp trevligt var det, ses i morrn
kram Susanne

Anonym sa...

Ja jätte härlig var det.
Kram Ingela

Annika sa...

Verkar ha varit en mysig helg... :)