onsdag 6 april 2011

Känt på våren.


Idag på jobbet fick vi gå på en miniföreläsning om sömn. Hur viktig den är, vad vi gör under sömn och hur vi påverkas vid sömnbrist. Jag tyckte det var intressant....och vill gå och lägga mig :)
När jag kom hem var jag in och sa hej till barnen, dom har varit hemma idag. A har haft ont i ett öra och fick vara hemma en dag extra. J var hemma för P haft frivecka men han har även hostat lite. Kollade lite på datorn innan jag gick ut och fixade till solskyddet åt barrisarna, det hade ju åkt åt h-vete. Upptäckte att gräsmattan hade haft påhälsning av någon form av gnagare, jag gissar på sork, som hade grävt/byggt gångar. Inte bra, hoppas dom inte äter på mina plantor. Sen blev jag väldigt glad för mina krokusar runt fötterna på humlen blommade! Snön har ju nyss gått bort där.. invid husväggen där jag sett spetsarna sticka upp i flera dagar blommar dom inte än. Och blåsippan hade knopp långt ner bland bladen. Satt på stockarna runt rabatten en stund och njöt av solen.
Nu på kvällen gick jag en promenad med hundarna, vi har Is hund här också, och nog är det vår. Doften, gympadojjor, mera människor i rörelse, öppet vatten längst upp i sjön har lockat till sig fåglarna osv. Alla utvecklings-samtal visar också att det är vår. Hade med A igår och ska ha med J imorgon. A var duktig i svenska, matte och NO och hängde med bra på övriga ämnen också. Fullt godkänd alltså. Han är ju som han är och stör dom andra ganska mycket, men han var då inte ensam om att göra det. Och han kan sitta och arbeta långa stunder utan att dras med fast dom andra tramsar och DET är jag imponerad av. Trodde han tog alla chanser att stöka runt. Hade tänkt prata om en adhd-info till klassen eftersom vi hade specialistpedagogen med oss men vi hann inte. Ska ta och ringa och boka ett möte med henne tror jag.
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och se om huvudvärken släpper. Varit utan den i två dagar! Fick massage idag och det kanske satte igång något i kroppen.

2 kommentarer:

Laila sa...

Har du läst hela min blogg! Vad glad jag blir! Givetvis har jag bläddrat igenom din (inte läst allt, det skulle ta hela dagen!) och gissar att du håller till på en gård norröver i landet. Vilken härlig uppväxtmiljö för era barn!
Ser att du plågas av migrän, det är jag förskonad från men har vänner som lider av det, väldigt handikappande. Några får lite lindring av te på citronmeliss, andra tycker att akupunktur hjälper.
Hoppas att du mår bättre snart!

Vida sa...

Intressant att du skriver om sömnbrist.. har lite för mkt av det just nu och jag känner verkligen hur det påverkar mig på ett sätt jag inte tycker om... men ikväll ska jag försöka få en tidig kväll..

Kramar