lördag 17 september 2011

Svamp igen.Idag åkte vi till skogen och grillade korv och plockade svamp. Vi hade tänkt passa på åka fyrhjuling när det var så fint väder. Men P skulle jobba och jag ville åka till "varg-svampstället" och tiden räckte inte till. Så vi tog bilen dit istället och då fick ju Hanna vara med också. Vi hittade en del svamp, det blev allt möjligt den här gången också. Trattisarna var bland dom största jag har plockat någon gång. Såg att L på jobbet hade gjort soppa på dom och jag blev såååå sugen, lät så gott. Vill ha en krämig variant men har inte hittat någon på nätet än som inte har en massa jox i. Just nu steker jag en hög med blandsvamp som jag har hällt grädde över, det håller på att koka ihop lite. Gött att ha till kött :)

Edit: ÅåååÅåååÅååå ojojoj....det kn***** i munnen som hon sa på Robinson för något år sedan. Jädrans vad gott det blev. Jag tog några skedar i ett mjukt tunnbröd....göttigt!


Taggsvamp, Får/brödticka, Karl-johan, Trattkantarell och vanliga gula kantareller.


När vi kom hem så åkte P direkt, han bara bytte om. Men det gjorde inte jag, jag bara packade ur sakerna och gick ut i trädgården. Bröt av tomatkvistar tjocka som småträd, NU har dom fattat att dom ska växa. Rensade lite ogräs, plockade bort fula äpplen, krukade in mina amaryllisar från sommarvistet och visade kattungarna för granntjejen. Köpte tre stycken ljung som ska vara perenna, alltså återkomma varje år, och jag tänker plantera dom bland mina barrväxter. Men först fick dom mellanlanda i krukor på trappan.


Två rosa och en vit ljung, hoppas dom överlever vintern som det är sagt.

Nu är jag riktigt trött, jag och P var uppe till....ca 02.00 och spelade klart ett spel på telefon och iPod. Dumt...men roligt.3 kommentarer:

linnea-maria sa...

Mm Zvamp!! Jag har inte varit i skogen alls denna höst :( inga lingon och ingen svamp. men trädgården har gett skörderekord i år så jag har mycket grönsaker. kramelikram

Annica sa...

Hörru...jag måste ju få skriva klart innan du kommenterar :) La in bilden från telefonen först...

Vida sa...

Åh.. alla dessa härliga svampar. Snacka om enorm vardagslyx att bara kunna plocka in och laga god mat av...

Kramar i massor