lördag 10 december 2011

Egypten del 2.


Vi skulle ju ha bott på Sunwing waterworld resort makadi bay men som ni vet blev inte hotellet klart i tid. Dom har dock öppnat en del av vattenparken, en bar och en restaurang. Som vi som skulle ha bott där fick tillträde till. Det satt en vakt vid ingången och prickade av oss, våra rumsnummer och det gick inte att smyga iväg och kolla in resten av hotellet utan det var som en liten egen värld :)


En vacker vägg... dom lägger ner väldigt mycket tid och ork på vackra detaljer. Både på byggnader och på små saker som gatlamporna. Och ändå så känns det halvfärdigt många gånger... Under våran vecka så hände det inte särskilt mycket på bygget. Dom höll på i minst tre dagar med att knacka upp gatstenen igen och byta lampor tex. Det känns som om dom är överallt och håller på samtidigt och ingen del blir klar. Det kommer inte att kunna öppna till årsskiftet som det stått på en del ställen. Kanske en del av hotellet men inte allt. Och vem vill bo på en byggarbetsplats? Men det kommer nog att bli väldigt vackert när det är klart. Men det vete sjutton om jag skulle vilja bo där ändå för bara den lilla vattenparken förde ett himla oväsen.

Här är minikanorna för mindre barn.

Vi var dom första som satt i poolbaren...och det är verkligen en poolbar :) Stolarna står i vattnet. Som var iskallt men vi tvingade oss att sitta där en stund ändå. Det kommer att vara uppvärmt sen när hotellet öppnar. Det var lika kallt i vattenparken tyvärr, det isade i benen efter en stund. Jag var lite feg på att åka i kanorna..jag är rädd att åka ur. Fånigt...jag vet.


En del av vattenparken. Det finns större kanor på baksidan. Den stora parken med större, värre kanor hade inte öppnat och vi såg inte skymten av något sådant...

Vi hade även gratis buss och inträde till ett annat vattenland som ligger en bit ifrån. Mitt i ingenting kändes det som. Vi var dit en dag och där var vattnet varmt men det blåste en hel del så vi låg ner i vattnet för att inte frysa. Jag har inga bilder därifrån men det går se några bilder HÄR. Där var jag och mina barn iallafall modigare och åkte dom snällare vanliga kanorna. Jag åkte även en större där man sitter i en familjering med syrran, N och C, både häftigt och läskigt. P var inte med så L hade koll på A och J. Syrrans familj testade många av dom värre kanorna och N och barnen var dit igen dagen efter. Det är verkligen ett fullmatat vattenland med något för alla, från värstingkanor till plaskdamm för dom små.

1 kommentar:

Vida sa...

Kul att få se från er resa.. jag kan också vara sådär med rutschkanor samtidigt som jag egentligen gillar det :)

Blir bra semestersugen när jag läser, tur att jag åker till Thailand i Februari..

Kramar från Liv