tisdag 22 maj 2012

Att välja...

Å denna delikata uppgift att välja blommor till amplar och lådor! Jag kan fundera flera månader innan. Nu hade ju jag köpt petunior redan, enkla svarta och dubbla ljusrosa små sticklingar. Som, om sanningen ska fram, sett lite eländiga ut i köksfönstret. I går åkte jag och S till Lövhyddan för att titta lite. Jag hade tänkt mig snöflingor ( bacupa ) i rosa till dom svarta petuniorna men det fanns inte. Så det blev riktigt rosa petunior istället och två vita snöflingor till ett par andra krukor. Det slank även ner en glass innan jag åkte vidare till maxi för att handla. P och barnen hade gjort en eldstad av stenar och börjat grilla kött när jag kom hem. Köttet blev inte gott....*ryser*
Idag var jag och J till tandläkaren för att visa upp hans fula, lite bruna tand. Hon sa att det var ett " fabrikations fel" på tanden. Det kunde bli så ibland om tanden blivit störd under tillverkningen, tex om barnet varit riktigt sjuk eller om det slagit munnen. Hade vi otur så skulle alla tänder som kom upp ha samma fel, eftersom dom förmodligen bildades under samma tid. Men hans andra tand bredvid har inte samma bruna fläck så vi får hoppas att ingen annan har det heller. Jag är glad ändå att det inte var ett jättestort kariesangrepp.
A hade en kompis med hem, jag planterade mina blommor och P gjorde mat. I amplarna blev det alltså tre sorters petunia, ljusrosa, rosa och svarta och i två andra krukor blev det rosa rosenknoppspelargon, vit snöflinga och ljusrosa petunia. Har flera krukor kvar att plantera men det får bli sen. Vet inte hur jag ska hinna med allt nu..... P tog i alla fall fram trimmern och klippte barnen, välbehövligt. Sen åkte han på innebandy och jobb, jag och A gjorde läxa, vi åt kvällsmat och såg lite av sammandraget från prinsessdopet. Stackars människor....sitta i flera timmar och lyssna, inte bara nu utan annars också. Var prinsessan Madeleine med? Tyckte jag såg en skymt av henne men borde hon inte ha suttit med dom andra? Ja ja...nog om det. Tidig kväller i kväll....

4 kommentarer:

Laila sa...

Finns det verkligen svarta petunior?! Låter häftigt och gör sig säkert bra i kruka men på friland skulle nog blommorna knappast synas?
Ha det gott! Laila

Vida sa...

Hej fina :)
Svarade på dina tankar i mina kommentarer.. jag tror att du själv vet svaret.. och just nu kanske det inte är din största fokus.

Varmaste kramen från liten Liv

Tomas Varg sa...

Vill se bilder sen när allt växt upp :)

LINDA sa...

Hihi, visst är det härligt att försöka välja. Jag har drivit upp massor av blommor i år. Det värsta är att jag först tänkte grönsaker och var de skulle växa. Sedan glömde jag bort att jag hade sått alla dessa grönsaker och började planera för blommor på samma ställen ... det ska bli väldigt intressant att se hur mycket blommor jag får plats med i mina land :)

Kram
//Linda