tisdag 26 februari 2013

Parkbadet i Sandviken.

Idag åkte jag och barnen i god tid till Sandviken och Parkbadet. Jag har inte varit där sen syrrans äldsta var liten och det är ett tag sedan :) Det är en fin anläggning tycker jag fast den har några år på nacken. Det finns en övningsbassäng, en stor bassäng och en bassäng med hopptorn och klättervägg. Bra lösning, så slipper simmarna klaga på  vågor och stänk från hoppsugna barn. Sen finns såklart äventyrsdelen! Med en större pool med sluttande golv, där det ibland blir höga vågor och en liten kana för halvstora barn. Det finns en fors att åka i och en virvelstöm som nästan är svår att ta sig ur ibland :) Två längre kanor, möjlighet att simma ut, tre bubbelpooler och ett minilekvattenland för dom minsta. Det finns en servering där inne som har både fika och hamburgare/korv/pannkaka och en annan utanför själva badet men i samma hus. Barnen skötte sig jättebra och fixade omklädningsrummet på egen hand och lyssnade på mina varningar där inne. Vi var ju där i tid så vi hann utforska allt innan det blev för mycket folk. Men det var ganska lagom med människor hela tiden, inte packat alls. J ville inte åka dom större kanorna men A åkte båda och jag åkte den gula. J ville inte heller åka forsen först men efter att ha åkt med mig så åkte han själv fast man kom under vattnet på slutet. Gick galant med armpuffar! A hoppade utan större tvekan från trampolinen men backade på 3:an. Efter en stund så sa jag att: nog vågar du? Då sa han att han skulle hoppa om han fick 20kr och det gick jag med på. Så han hoppade :) Och flera gånger efter det. Vi plaskade omkring en bra stund, fikade, badade igen och sen sa jag att dom skulle göra det dom helst ville så skulle vi ta och runda av badandet. Och då ville A hoppa mera så vi gick dit. Efter en stund så frågade jag om han dök från trampolinen ( den låga ) på Lugnet och om han ville visa mig. Han tog sats och halvsprang ut och dök i men missade lite så det blev ett plask istället för ett dyk. Såg att han hade ont när han kravlade sig upp över kanten så jag gick runt bassängen till honom. Han höll sig för knäet. Slog du i vattnet sa jag? Nej, i trampolinen ( fast eg sa han trampolinjäveln ) sa han och tog bort handen... två rejäla skrapningar som började blöda. Vi gick och hämtade J som var i övningsbassängen och jag tänkte ta med dom in i mitt omklädningsrum och plåstra om honom. Men då kom en anställd och tog in oss på ett rum och fixade det. Tack för det! Vi fick extra plåster med oss...Salvekvick som tur var ;) Så då var det slutbadat och vi packade ihop och gick och duschade. När vi möttes utanför så hjälpte jag A att byta till nya plåster...det ser lite läskigt ut det ena såret. Får hålla koll på det. Han går lite stelt men klagar inte :)
Vi åt på McDonalds och åkte in på Klädjätten och Coop. Barnen fick varsin ny onepice och mysbrallor, P fick strumpor och en t-shirt...jag fick inget. Fortfarande välartade barn men i bilen började dom retas lite med varandra. Vi hann träffa P en liten stund innan han åkte på hockey och sen ska han jobba. Nu glor barnen på film och jag har slängt i våra klordoftande badgrejor och deras nya kläder i tvättmaskinen. 
Tack killar för en rolig dag!3 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Läskigt med olyckor, men tur att det gick ganska bra ändå. Kram!

Kerstin sa...

Aj aj då, men det var ju tur att ni hann ha så skoj först innan det blev blodvite... :/ Har ni sportlov nu?
Sv: Hi hi, kan ju vara ett problem det med, att saker man använder slut innan man köper nytt. Vilka idéer man har för sig. Ja då kan du ju ha ett jätte lager med schampo mm hemma ju!! ;)

Tomas Varg sa...

Men fy vad tråkigt med olycka :( Tur ni fick plåster i alla fall för det lär ju inte du ha hemma ;) Låter som ni hade jättetrevligt iaf :) Kram