tisdag 11 juli 2017

Första semesterdagarna.


Så blev det semester på riktigt...skönt. Mina två första dagar stavas variation. Jag har blandat städning med trädgård, gått ut när solen har visat sig och gått in när det mulnat på :)
Idag tog jag badrummet, städade och röjde i skåp, rensade och slängde och så den vanliga städningen såklart. Köpte ett nytt medel till duschen, funkade ganska bra. 
Orange vallmo, plantan kommer från min morfars trädgård och nu har den frösått sig.
Rabatten som vallmon växer i ser för eländig ut i år. Jag grävde ju upp en del plantor där för att rädda dom från grävmaskinen i höstas. Tänkte göra om ...men än har ingen hänt. Stora kungsljus som har spritt sig själva dominerar rabatten med sina spiror. Ja ja...jag hinner väl det sen.
En som gillade flytten är stormhatten, till höger i bild, den vänstra är en riddarsporre. Dom är ganska lika i det här stadiet. Stormhatten blev aldrig så här stor i den andra rabatten.Ännu ett eftersatt projekt...grusgången. Jag avskyr den...vete sjutton vad jag ska hitta på istället.Ettåriga vallmon, dom här har självsått sig och jag lät dom stå kvar. Finns både dubbla och enkla.
Nu har den vita pionen också börjat bomma.Och schersminen...var tvungen att ta in några, luktar ju  så gott.


Men istället för att göra något åt grusgången så rensade jag ogräs i en av rabatterna. Flyttade några växter såklart, det ingår liksom. Och så flyttade jag tillbaka mina slipstenar...dom har legat ungefär där syrenträdet står nu. Då, förut, när björkarna stod kvar här. Stenarna har jag släpat på sen jag bodde i Bjursås. Gillar dom. Det blir som ett litet altare. Jag antar att mossan kommer att torka och ramla bort, dom står mycket torrare nu. Har inte bestämt vad jag vill ha för växter närmast. Men jag flyttade dit det vita löjtnantshjärtat, det behövde en ny plats. Höll på att kvävas av andra växter. Vi får se om det får stå kvar här.Funderar på om inte malvan skulle göra sig bra mot daggkåpan i bakgrunden...kanske flytta den närmare till nästa säsong...Älskar fingerborgsblommor, trots att dom är giftiga. Gillar att dom dyker upp lite överallt. Och dom är så söta med sina prickar.Söt är också taklökens lilla blomma, nu kommer rosetten som blommar att dö och det är lite synd. Har inte så många av den som är lite rödare.Sist men inte minst, en bukett vildblommor, dom här hamnade på mammas grav. 


Så...många bilder från trädgården, ingen från städningen :) Ingen variation där inte. Men hur kul är det att se dammsugaren, trasor och rengöringsmedel? Nu är klockan läggdags...1 kommentar:

Vida sa...

Vilka vackra sommarbilder.. och jag ser hellre dem än städningen ;). Älskar vallmo och pioner.. och schersmin också såklart! Ha det underbarast!