torsdag 20 juli 2017

Titanic i Örebro.
Onsdag förmiddag drog vi iväg ned till Örebro och utställningen om Titanic. Den var väl ok... jag tycker ofta att sådana här utställningar blir ganska platta. Mycket bilder och små montrar med föremål. Dom hade några hytter uppbyggda, lite större föremål och ett isberg också. Det var mest fokus på människorna som var med på båten och för dom som är tekniskt intresserade så var det lite väl lite sådana detaljer tyckte vi. Men nu har vi sett den, mest för Js skull, han tjatade om Titanic jämt en period när han var yngre :)

Vi åkte till Livin Station Hotell där vi skulle tillbringa natten. P vilade och A kollade på youtube på mobilen medan jag och J gick en liten sväng för att kika efter en lämplig restaurang för kvällen och en mataffär eller kiosk för lite godis. Det fanns visserligen lite på hotellet och på Pressbyrån strax intill men vi ville gå lite.Alla rum hade tåg-tema eftersom hotellet ligger precis vid stationen i vad jag gissar är det gamla stationshuset. Fint, rent och trevligt, lyxigt badrum tyckte jag. Frukostrummet var i minsta laget och frukosten inget storslaget men allt fanns, och det är inget stort hotell heller så det var ok.


I allafall...vi gick iväg allihopa senare och spanade efter en restaurang som dög åt alla. Runt slottet var det väldigt fint, med vattnet, stora pilträd, gamla byggnader osv. 


Vi hamnade på Texas longhorn...god öl. Maten var inte i vår smak. Men P valde så det får han ta :) Den var ok, inget fel på den, men "fel" smak för oss. Och min entrecote var ganska senig vilket var tråkigt för så pass dyr mat. Men nu har vi testat en sån restaurang. 
Vi strosade hemåt i den fina kvällen. Vid hotellet köpte jag en cider och vi satt utanför en stund. Barnen ville gå in. Jag och P tog en promenad till och satte oss på en bänk vid vattnet.Det pågick nån Open art-grej runtom i stan. Den här installationen stod på torget, en cirkel med en massa stolar som man kunde gå in i.
Kanadagässen var inte ett dugg rädda utan väste åt oss när vi kom för nära. Jag väste tillbaka...Utsikt från vårt fönster. Trots järnvägen och den trafikerade vägen så hörde vi bara tågen väldigt svagt. Skönt.


Vi hade tänkt göra något mera...men vi tyckte olika och det slutade med att vi åkte hem. Gjorde några ärenden på vägen bara.
 Hemma igen så fikade vi med svärmor som hade varit hus och djurvakt och min huvudvärk som hade börjat redan i går blev bara värre och värre. Jag sov nån timme och P gjorde mat under tiden. 
Jaa....det var det... ni behöver inte åka och se utställningen om ni inte har vägarna förbi, vill göra något mera när ni ändå är där eller är extremt intresserad av Titanic.
2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Vilken härlig fototapet! Låter som en trevlig resa trots platt utställning. Tråkigt med huvudvärken.
Var J intresserad mer förut? Låter som hans intresse har "SJUNKIT" något. Ta-daa

Vida sa...

Härligt att komma iväg och för mig som gillar tåg så ser det mysigt ut med tågrum :). Hoppas du har det underbarast!
Kramar från Liv