måndag 31 juli 2017

Både här och där.Blev ju nån fin kväll här...och nån solglimt till och med. Vi gör smågrejer bara...små utflykter och små saker hemma.Så fint med dimma...Den här har inte blommat på flera år, roligt att få se den :)
En kväll så åkte jag, J och Hanna upp på byn och tog en promenad. Vi parkerade vid Sundbron och gick upp genom Prostparken (aka sju eller tolvmilaskogen) och vidare bort till kyrkan. Kollade till gravarna och gick över kyrkogården, Hanna i kort koppel, inget nosande.  Längst ned så gick vi till badstranden så Hanna fick dricka vatten och sen tog vi stigen tillbaka. Den går mellan kyrkogården och sjön. Jag plockade lite lindblommor, dom är fina så kort stund så det är bäst att passa på och J fångade några pokemon med mobilen. Tillbaka i Prostparken så tog vi den nedre vägen och spanade in den lillastranden där.  En snabb sväng över vägen till Höganäsbadet och knäppte några kort på solen innan vi åkte hem. Blommande lind som sänder ut en underbar söt doft och fullt med surrande humlor. Många ligger  döda under träden och ett tag beskylldes linden för att ha en sockerart som humlor inte tålde. Men sanningen är att många humlor dör på sensommaren i alla fall och att linden är det träd som blommar bland dom sista, det gör att pollinerarna dras dit. Och ja, man har faktiskt forskat på det och konstaterat att humlorna dör ändå. I Tyskland gick det så långt att man högg ned gamla fina friska lindar för att man trodde att man skulle hjälpa humlorna.


Sundbron i bakgrunden. Inte lika fin som den gamla, välvda bron kan jag tycka.

Så vackert...
Någon slags fisk lekte i strandkanten...jag vill ju ha det till löja...men det är lite sent. En liten fisksort var det iaf.


I söndags åkte allihopa till svärfarsoch hans frus stuga som ligger i en fädbod på väg till Rättvik. Ps syster med familj var också där. Vi fikade, pratade och inspekterade stugan som dom har fixat till så himla fint. Vi tog en omväg hem, via Dådran och över Enviken. Roligt att se något annat ibland. Vi stannade till i Dådran och tittade på nån gammal bruksruin.
Just ja...på lördagen var P och A på skrotmarknad i Rättvik, Classic Car Week pågår för fullt där. Jag avstod i år och åkte till min " häxfröken" istället. Hon hade en massa böcker hon ville bli av med och jag äääälskar ju böcker :) Det kom två häxor till och tittade, roligt att träffas. Fröken plockade även fram orakel och tarot-lekar som hon ville göra sig av med. Och hon var så himla gullig att hon hade tänkt på mig och gav mig första tjing på en liten kista som ser ut att vara gjord av böcker....som jag såklart köpte. Så med mig hem hade jag en hel kasse med böcker, fem orakellekar, en ljushållare och kistan. Me like!
Nu hade hon börjat rensa bland smyckerna...fasen också :) Ska se om jag hinner med att kika lite på dom.Bara en del av böckerna ihop med lekarna på kistan


1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Den gamla välvda bron med trafikljus var mycket vackrare. Blommorna med dimma var otroligt vackert. Du är grym på att fota. Kram