söndag 21 april 2013

Hjälp med beskärningen :(


Då var det söndag igen och dagen börjar lite segt... jag är seg. Fortfarande rätt snorig i bihålorna, inte så jag måste toksnyta mig och inte så det känns jättetätt men något fel är det. Och orken är inte på topp....men skit i det! Solen skiner! I går var jag ute och tittade runt i trädgården, klippte nån bortglömd vissen perenn och min klematis. Klematis är svåra tycker jag...antingen blommar dom på årsskotten och då kan man klippa ner dom helt eller så blommar dom på gamla skott och då ska man bara gallra eller låta dom vara. Min klipps ner helt. Tujan som rådjuren tuggade på blev nersågad och jag sparade det nedersta, kanske kan det bli en boll. Men tanken var ju ett större barrträd som vintergrönt. Vet inte hur jag ska göra med den rabatten. Tycker vintern var tråkig...rådjur och harar har beskurit tujan, syrener och äppelträdet. Mina frösådda äppelträd har blivit dubbelt ätna, av hare eller rådjur upptill och av sork nertill...helt avgnagd bark så dom är ju döda :(  Och den kinesiska enen torkade...klippte lite få se om den orkar bryta nya skott. Senaste vintrarna har varit usla.... vi som aldrig hade några sådana problem förut. Men blommorna kommer i alla fall! En ensam blåsippa har slagit ut och vid husväggen står en skock med krokus och blommar :)Brusande vatten i ån.

Stackars tujan...


Och en ny bekantskap vid fågelmataren. En Bergfink i häckningsdräkt. Dålig bild men mobilen klarar inte av att zooma så långt och kameran behöver nytt batteri, går ej att ladda längre.

Resten av dagen då...ja...J ville leka med en kompis men har visst glömt det. Nu får dom i alla fall äta lunch först innan det blir något lekande med andra barn. Och jag måste åka och handla, trist. Men sen vill jag gå ut en sväng och få lite sol på trynet. Mot pannkaksgräddningen!
Förresten så har jag bokat stuga i Säfsen igen :) Tors-söndag i slutet på maj och den här gången är det bara jag och Hanna. Ska rida, promenera och bara vara :)

2 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Du får nog anställa en varg i trädgården. Då skulle du nog få ha den ifred ;) Va kul med Bergfinken tycker jag. Bra att du matar fåglarna! Tråkigt med Tujanen :( Fina foton som vanligt :)

LINDA sa...

Hoppas att din dag är mycket bättre i dag!

Stor styrkekram!!!
//Linda