torsdag 11 april 2013

Sjuk, blommor och fåglar.Det här är helt sjukt...men jag är sjuk..igen. I går var jag skrovlig på rösten och hade lite rossel i bröstet men jag jobbade. Kände mig inte sjuk. I natt har jag haft så ont i halsen, svårt att svälja och kunde inte dricka vatten. I morse var jag helt slut och hade ingen röst, det bara pep när jag sa något. Ingen riktig feber men känner mig sjuk och jag har börjat snora igen och känner av bihålorna. Ringde till VC och skulle få komma ner i morgon och ta halsprov. Ringde till VC igår med och fick en läkartid längre fram. När jag har huvudvärk  ibland så gör det ont uppe på skallen och jag brukar massera där för att få igång blodcirkulationen och få värken att lätta lite. Men nu har jag ont där jämt, det är som en liten bula eller ås där det gör ont. Kanske har jag den där bulan där jämt, inte vet jag. Ont gör det i alla fall och det känns som om jag har värk/spänning där hela tiden. Få se vad dom säger om det. Jag blir sur på mig själv...kan det inte bara vara bra nu? Jag vill vara glad och nöjd med livet... får försöka glädjas åt det som är bra och hoppas att den glädjen växer...som en spiral :)

Sååå...pappegojtulpaner kan man ju alltid glädjas åt, så vackra. Att pelargonerna har börjat blomma känns också bra, skönt med färg i fönstren. Den rosa på bilden är en rosenknoppspelargon "Sister Henry". Knoppen som syns är en helt vanlig röd pelargon som kommer från mamma, det roliga är att jag har nyss satt dom som sticklingar. Och nöp bort knopparna som hade börjat komma men den här har kommit med rekordfart och jag nänns inte ta bort den. Anser blomman att den fixar det så vet väl den bäst ;)


 Herr och fru hackspett.


Såg koltrasten för första gången i morse och på snön till höger sitter en av hackspettarna. Jag undrar vad dom hittar i snön, sitter ofta där.

Fåglarna är alltid roliga att se på och nu kommer det "nya" sorter till mataren, sådana som inte setts till i vinter. Tex bofink, grönsiska och koltrast och snart kommer ännu fler. Men jag blir såklart glad över mina stammisar också: talgoxar, blåmesar, domherrar, nötväckor och hackspettarna. Katla gillar också fåglarna men dom är inte lika förtjusta i henne :) Men jag gillar henne...finns det något bättre än att ligga med en katt på magen och en hund på sidan, vid höften? Så man inte kan röra sig....;)
Nu ska jag gå och se om det finns något som lockar mig att äta....som inte river så hemskt i halsen.

1 kommentar:

Ensamma Vargen sa...

Sjuk? Igen? Ja det är ju helt sjukt. Nu får vi hoppas du blir frisk snart. Jag gillade hackspettarna och Sister Henry :)