söndag 14 april 2013

Tittar, drömmer och önskar.Jag tittar, jag suckar, jag får hjärtklappning, jag åååå:ar och aaaa:ar.
Jag längtar, önskar och drömmer. Habegäret river i mig. Jag vill också ha!
Vilka former, vilka färger, tuktat och lössläppt. Allt vill jag ha...

Ja, alltså...jag tittar på Trädgårdstoppen på Viaplay :) Vilka trädgårdar det finns...vad mycket fint man skulle kunna göra om man hade kunskap, pengar, tid och ork. Stenlagda gångar, dammar med små bäckar och vattenfall, näckrosor. Lummiga vindlande gångar under vackra träd som kanske mynnar ut i en hemlig plats, avskildhet. Finstämda planteringar, prunkande rosor och proppfulla växthus. *suck* Rena trädgårdsporren :)
Jag såg något avsnitt av programmet när det började och då var jag inte så förtjust. Doreen Månsson och Peter Englander ledde första omgången och jag tyckte det var rörigt. Trädgårdarna som besöks är med och tävlar om att vara Sveriges finaste men samtidigt så blandade dom in lite tips och trix som inte alltid var så bra. Nu leder Peter programmet själv och gör små avstickare till andra trädgårdsrelaterade ställen ibland och ibland gör han saker i trädgårdarna. Men nu gör han saker med dom som äger ställena....mycket bättre.Han är alltså bara programledare och det finns en jury som utser vinnaren. Säsong tre håller på nu och jag håller på att se ikapp dom andra två. En fördel med att vara sjuk...:)
För sjuk är jag än, växlar mellan att ha rinnsnuva eller vara tät. Så tät att tårar pressas ut i ögonen och det klickar i öronen. Halsen är bättre men gör ont när jag hostar och hostan verkar inte vilja ge sig. Så det blev ingen fest för mig i lördags och det var jäkligt tråkigt! Men jag hade aldrig klarat av att gå.
Och nu ska jag gå och snyta mig igen....


 Rosendals trädgård.

2 kommentarer:

Ensamma Vargen sa...

Jättefina trädgårdar :) Har inte du det också?

Maria at inredningsvis sa...

MMMM HÄRLIGA bilder:) din blogg är alltid så inspirerande.

Om du vill ha resetips från Göteborgs skärgård, kolla in min blogg idag:)

Jag önskar en vårsolig vecka

LOVE Maria på inredningsvis.se