onsdag 13 maj 2009

Tjejhelg i Säfsen.
Hela gänget!

I fredags slutade vi efter lunch och drog först till Systembolaget och sen till City Gross för att handla helgens mat. Vilket gick ovanligt smidigt tack vare vår fina inköpslista.
Sen var vi äntligen på väg! Vi babblade oavbrutet i bilen, skrattade och åt godis. Framme i Säfsen hämtade vi nyckeln och jag fick nästan en chock. Vi skulle bo på på ovansidan! Jag har alltid bott låångt ner..lååångt från huvudbyggnaden. Stugan låg jättefint med vitsippsbackarna runt knuten. Vi installerade oss och värmde på medhavd paj som avnjöts med sallad och supergott vitlöksbröd. Ölen var också helt ok :)
Dagen efter tog vi det lugnt, käkade frukost och sen trampade vi ut i naturen. Vi hade ett lungt och skönt tempo med många små stopp. När vi kom fram till det tilltänkta matlagningsstället så fanns det ingen ved. Skandal!!! Vi fikade istället och gick vidare mot byn. Där stannade vi och kollade i Lilla glasboden. http://lillaglasboden.se/ Han gör om gammalt glas, mest flaskor, till andra saker.
Men vi var ju hungriga så det blev till att grädda kolbotten mitt i stugbyn på en liten höjd. Men det funkade bra det med. Och gott var det, med messmör till. Några korvar slank också ned.
Hem och vände....minns faktiskt inte vad vi gjorde riktigt. Åt vi kladdig chokladkaka kanske?
Sen tog vi bilen till en vildmarkslekplats och kollade runt lite där och även i byn.
Hem igen och satt i soffan och slappade innan magarna kurrande och det var dax för tacos.
Ja...vi åt en massa hela helgen :) Mera slappande i soffan med en massa prat innan ögonen blev grusiga och det blev godnatt.
Upp och frukostera innan vi städade och lämnade tillbaka nyckeln. Kort stopp för fika innan vi var hemma igen efter en jätterolig helg.Här är det kolbotten gräddning på gång.

3 kommentarer:

Ingela sa...

Ja det var en jätte härlig helg. Längtar redan till nästa gång.

Susanne sa...

Nu sitter jag på ett fik på söder med K och hans bror :) kram Susanne

__Bavaria__ sa...

Härrligt.... :D