fredag 20 januari 2012

Kallt.


Så blev det vinter på riktigt igen... - 21 grader nu på morgonen. Jag skjutsade A till skolan för han skulle ha både fika, skridskor och bob med sig. Tycker det är himla smart planerat av skolan att ha gympa och utedag på samma dag. Dom har alltså alltid fika med sig och går ut på fredagar. Vi får väl se om det blir någonting alls idag när det är så kallt. Jag tycker lite synd om barnen.... men dom kanske inte ser det så. Jag vet att jag inte brydde mig så mycket men en del gör väl det. Det ska liksom tävlas i allt...vem som har mest kompisar = får följa med någon hem och blir bjuden på alla kalas. Vem som har nyaste tuffaste "vad det nu är" och vem som kan ha den mest annorlunda grejen med sig till skolan. Tex inte pulka eller bob utan något nytt fräsigt. Det har ju alltid varit så...jag vet...men jag tycker det är lite sorgligt på något sätt.

Som ni förstår så är jag hemma idag med...tyckte det var lika bra. Så får kroppen vila ordentligt. Ryggen känns bra, axeln är öm men ändå bättre och höften gör lite ont när jag går. Fick ju order av kiropraktorn att gå korta, långsamma promenader för att musklerna skulle vänja sig vid att ligga kvar på rätt ställe :) Ska försöka städa lite idag och känna hur det känns.

När jag kom hem så såg jag mina små favoriter vid fågelmataren: stjärtmesar! Dom är så söta... som små snöbollar med svart svans. Såg en hastig skymt av dom häromdagen med. Det har varit ganska lugnt vid mataren i år pga av vädret. Men dom senaste dagarna har det varit full rusch av talgoxar, blåmesar, entitor, nötväckor och nu stjärtmesarna. Tyvärr ingen hackspett i år. Senare på säsongen kommer nästa gäng så det gäller att hålla i matningen. Katterna gör sina lovar runt trädet där mataren sitter men det är inga allvarligare försök. Lättare med sork och möss på åkern. Fast ibland sitter katterna inne och hackar tänder och piper när dom spanar på fåglarna genom altandörren :)

Ps. Tror ni inte att det sitter en hackspett på talgbollarna nu...någon timme efter jag skrev det här :)

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Haha, klart det sitter en hackspett på talgbollarna :) Tur man inte bor på landet, vi har baaaaaaaara 15 minus. Blä för kylan din lilla stjärtmes ;)

Vida sa...

Härligt med riktig vinter, vad jag saknar det...

Synd att du har så ont, hoppas du kommer tillrätta med det där.

Kramen från Liv