söndag 29 januari 2012

Sjön, vår lekplats.


Vi fortsätter med våra helger på sjön :) Igår tog vi en promenad, en del med stavar, andra med spark. Kanonbra sparkföre där P plogat. Men....var det inte en lite för kort slinga plogad? Jo...fram med fyrhjulingen! Jag provade att ploga lite men hade inte rätta orken, hela ekipaget drog snett och jag hamnade inte där jag ville :) Peder plogade en ny väg och sen plogade jag den lite bredare, då gick det bättre. A och J turades om att åka på den röda barnfyrhjulingen och A fick prova att köra Linhai. Det gick bra, han åkte sakta men tyckte vägen kändes smal med plogbladet på.


Amadeus provkör Linhai.

Sen gick vi in och gjorde oss i ordning för födelsedagsfika. P fyllde hela 33 år :) Hans familj var hit och fikade. På kvällen gjorde vi ingenting särskilt, jag och P såg en film när barnen hade lagt sig.

I dag sov vi länge, åt frukost och fixade inne. Men vi ville hinna ut innan solen försvann bakom berget igen. Fram med alla fyrhjulingarna, på med kläder och ner på sjön. Det var kallare idag och det bet i kinderna när man åkte på lite fortare. A körde lite på Linhaien idag med och jag tog en sväng på Can am:en ( hur man nu ska skriva det eg) Det är mycket bättre däck på den så det kändes säkrare fast det är mera vrid i motorn. Jag åkte även en sväng på den lilla röda, då törs jag leka mer :) A började frysa och gick hem, han får inte köra hjulingen upp för backen och ut på vägen själv. Så J fick köra upp båda idag. Men först åkte vi andra en sista vända.

Här kommer jag på Linhaien.

Och här på Can Am:en.

Synd att A inte ville vara med på sista vändan, nu saknas han och den lilla röda.

Vi åkte hem och jag tog ut Hanna på en promenad. Över sjön såklart :) Sen var det dags att börja med mat. Karré i ugnen med potatiskroketter och gräddsås. Medan det stod inne så kokade jag ris och stekte kassler, det blev tre matlådor till mig. Har en del att göra i veckan så det är bra att ha lådorna färdiga. Jag har även hunnit tvätta tre tvättar, vattnat blommorna, gjort eld i kaminen, gjort ren kattlådan, sett på ponnyakuten och sett till att två barn har duschat. Så jag är inte bara på sjön och leker :) Nu ska jag plocka fram kläder till skola och jobb och klippa naglarna på barnen. Kanske servera något litet till kvällsmat, tjata dom i säng och.... vaddå?....hinna andas kanske :)

2 kommentarer:

Lovisa sa...

Tack, vad kul att du gillade bilderna ^^! Jag förstår, men jag är ju en såndär resoman som skulle resa tiden om jag hade råd, och dessutom ogillar vintern! Jag vill alltid åka till varma länder! xD

Tomas Varg sa...

Åååh, jag vill också köra fyrhjuling på isen. Här kommer ett försenat grattis till gubben från mig. Grattis!!!